"Barri Sèsam" inclou dos personatges negres per combatre el racisme
L'Elmo i en Wes, un dels personatges nous de "Barri Sèsam" (@SesameWorkshop)
Nova York

"Barri Sèsam" inclou dos personatges negres per combatre el racisme

En Wes i el seu pare Elijah tenen la pell fosca i s'incorporen al programa dins un especial pensat per ser vist en família

Dos personatges nous, anomenats Wes i Elijah, s'han incorporat a la família de "Barri Sèsam" amb l'objectiu que petits i grans puguin abordar la qüestió del racisme.

L'Elijah i en Wes són pare i fill i tenen la pell de color marró fosc. Sesame Workshop, l'entitat sense ànim de lucre que produeix el conegut xou televisiu, els ha afegit a l'estol dins un seguit de programes anomenats "ABCs of Racial Literacy" (L'ABC dels coneixements racials), pensats per ser vistos en família.

 

La manera que han trobat per introduir el tema és una trobada entre l'Elmo, en Wes i l'Elijah. El primer observa que algunes fulles dels arbres tenen el color del seu pèl i altres, el de la pell d'en Wes.

L'Elmo li pregunta per què la seva pell és d'aquest color i en Wes li respon que és per la melanina. El pare afegeix que és "una cosa que tenim tots dins el nostre cos i que fa que l'exterior tingui el color de pell que té" i també influeix en el color dels ulls i els cabells.

"El nostre color de pell és una part important de qui som. Però hem de saber que està bé que tots siguem diferents. (...) Encara que tinguem aspectes diferents, tots formem part de la raça humana. (...) Quan la gent de diferents colors estem units, continuem forts com aquest arbre."

 


Segons els responsables de "Barri Sèsam", nadons i infants "noten les diferències físiques" i aquests personatges nous i el paquet de recursos que ofereix el programa, amb vídeos, cançons i quaderns perquè les famílies puguin treballar el tema.

"Creiem en un món on tots els nens puguin assolir el seu potencial i humanitat màxima, i fer-ho celebrant les races, etnicitats i cultures", afirmen en un comunicat.

 

Van retirar el primer personatge negre

L'Elijah i en Wes no són els primers personatges negres de "Barri Sèsam", un programa longeu que es va emetre per primera vegada el 1969.

El pioner va ser Roosevelt Franklin, però el van retirar el 1975 després de les queixes perquè perpetuava estereotips negatius, perquè era un personatge entremaliat i al qual sovint castigaven a l'escola.

El programa infantil ha abordat altres qüestions com l'autisme, els sensesostre, l'empresonament, les addiccions -amb l'ajuda de la Karli, un personatge que va revelar que la seva mare tenia una addicció- o la crisi econòmica.

 

 

ARXIVAT A:
TelevisióRacisme
Anar al contingut