S'instal·len tants barracons com se'n treuen: Educació vol eliminar-los en 7 anys
Aquest estiu es trauran 57 mòduls a tot Catalunya però se n'instal·laran 55 més
S'instal·len tants barracons com se'n treuen: Educació vol eliminar-los en 7 anys
Catalunya

S'instal·len tants barracons com se'n treuen: Educació vol eliminar-los en 7 anys

Aquest estiu es trauran 57 mòduls a tot Catalunya però se n'instal·laran 55 més

Iacma Monterde/Àgata Fàbregas Actualitzat
TEMA:
Educació
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Amb el curs acabat, és moment de fer obres als centres escolars i retirar els mòduls prefabricats. Sovint, però, desapareixen uns barracons però se n'instal·len d'altres en una altra escola.

És el que passarà aquest estiu. Es trauran 57 mòduls a tot Catalunya, pràcticament els mateixos -55- que s'instal·laran en altres llocs. L'objectiu del Departament d'Educació és eliminar-los del tot, si hi ha pressupost, en un termini de 7 anys.

Retirada d'un barracó a Palau-solità i Plegamans


A l'Escola Folch i Torres, de Palau-solità i Plegamans, han tingut barracons durant gairebé 15 anys. El 2005, per un augment demogràfic puntual, l'escola va passar de 12 a 16 classes, i per absorbir els 4 grups nous es va optar per instal·lar-hi uns mòduls prefabricats. Ara que ja no hi ha aquella necessitat, ha arribat el moment de retirar-los.

El conseller, Josep Bargalló, distingeix entre els barracons que responen a necessitats puntuals i els que no:

"Aquests mòduls circumstancials sempre els tindrem perquè si aquí haguéssim construït el 2005 ara tindríem un edifici buit."

"El que no podem tenir és mòduls per sempre. Són aquests mòduls per sempre el que hem d'eliminar".

 

Més de 1.000 barracons a tot el país


A Catalunya encara hi ha 1.015 barracons, i només el 30% són per cobrir necessitats puntuals. La resta responen a necessitats estructurals i, per tant, haurien de ser edificis definitius.

En el cas dels 57 mòduls que es retiren aquest estiu, segons Educació, la immensa majoria, 48, han donat resposta a "necessitats temporals i provisionals". I 11 -els 9 de l'IES Can Record i 2 més de l'IES Maria Espinal, de Barcelona- quedaran substituïts per edificis.

Dels 55 que s'instal·laran ara, 9 són en escoles i 46 en instituts.

L'IES Can Record estrenarà edifici el curs que ve després d'11 cursos en barracons


A Sant Esteve de Palautordera han trigat 11 cursos a tenir edifici definitiu. Fins fa pocs dies encara hi havia els 7 barracons que formaven Can Record, però al setembre estrenaran institut.

Núria Martínez, de l'AMPA d'aquest institut, explica que l'espera "ha sigut llarga" i ha tingut "moments molt complicats per la no resposta o per la resposta a llarg termini":

"Han tingut una vida escolar plena de mòduls, inicialment més nous i actualment de veritat que amb bastants deficiències".


Rosa Lemos, directora del centre, n'apunta algunes:

"Perquè no tenim gimnàs, perquè no tenim biblioteca... Pel nostre alumnat, jo crec que serà un factor motivador important  començar el curs d'una altra manera."


Els operaris n'acaben d'enllestir els últims detalls. Però l'equip docent encara té feina a obrir caixes i posar-ho tot a lloc. Tot ha d'estar a punt per poder rebre els alumnes el 12 de setembre.

Més de 300 obres aquest estiu en escoles

El Departament d'Educació porta a terme aquest estiu més de 300 obres en centres escolars d'arreu de Catalunya. En el cas de la ciutat de Barcelona, una tercera part dels centres aprofiten l'estiu per millorar instal·lacions o fer noves construccions.

En 77 equipaments es fan obres de rehabilitació i ampliació, per valor de 7,2 milions d'euros. I en 15 casos es tracta de continuar les obres i les noves construccions. En aquest cas, el pressupost supera els 57 milions d'euros.

Entre les escoles que fan obres n'hi ha diverses de l'Eixample, com 9 Graons, Entença o Xirinacs, així com l'Institut Tecnològic de Barcelona, a Nou Barris, o l'Institut Escola Oriol Martorell, a Horta-Guinardó.

I en el cas de les noves construccions, el pressupost més alt són els 6,5 milions de l'Institut Angeleta Ferrer, de l'Eixample, seguits dels 5,7 tant per a l'Institut Sagrera com per a l'Institut Vallcarca.

ARXIVAT A:
Educació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut