Bargalló sobre l'inici del curs vinent: "Al setembre estarem en emergència educativa"

El conseller d'Educació confirma que el curs actual acabarà telemàticament i que caldrà redistribuir els espais dels centres per poder començar el curs 2020-21

Juli Rodés AlmerActualitzat

El curs 2020-2021, que ha de començar al setembre, es posarà en marxa en una situació d'"emergència educativa".

Així ho ha assegurat el conseller d'Educació, Josep Bargalló, en la roda de premsa de presentació del pla de reobertura de centres educatius que ha fet aquest migdia.

Bargalló ha remarcat que "al setembre començarem un curs que serà inèdit en la seva realitat". I ha volgut afegir la següent reflexió:

"Venim d'una emergència sanitària on hem hagut de reinventar espais, on hem hagut de demanar més professionals sanitaris; al setembre estarem en emergència educativa."


Una emergència educativa que voldrà dir que "tindrem unes mesures de Protecció Civil i de salut pública potser no tan restrictives com les d'ara al juny, però que existiran".

I que obligaran a redistribuir els espais dels centres educatius, perquè els actuals són insuficients per acollir tots els alumnes respectant les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19.

Bargalló ha admès que alguns centres no podran fer-ho, i que "haurem de demanar a la comunitat la cessió d'espais per fer activitat lectiva", com aquests últims dies s'ha pogut veure ja en alguns països que han reobert les escoles i han utilitzat, per exemple, estadis per fer classe i poder mantenir els alumnes en grups reduïts i mantenint la distància física de seguretat.


Garantir els drets de l'alumnat

El conseller, tanmateix, no ha donat els detalls de com començarà el curs al setembre.

Ha remarcat que, com recull el pla de reobertura, la prioritat del Departament d'Educació és "garantir el compliment del dret a l'educació de tot l'alumnat en els seus centres" i fer-ho "de manera presencial" en la mesura que la situació sanitària ho permeti.

En aquest sentit, només ha avançat que durant el mes de juny cada centre haurà d'elaborar el seu "pla de contingència" per a l'inici del curs 2020-21, a partir de "les orientacions" que el Departament farà públiques la primera setmana de juny.


Final de curs telemàtic

El conseller d'Educació també ha confirmat que el curs actual acabarà, com estava previst en el calendari escolar, el 19 de juny, i que ho farà de manera telemàtica.

"El curs no es torna a reprendre presencialment, no tornarà a haver-hi classes a les escoles. Porta uns mesos fent-se telemàticament, i telemàticament acabarà."


Bargalló ha argumentat que, a aquestes alçades del curs, "seria un daltabaix" tornar a canviar les coses i, sobretot, que "les condicions sanitàries estrictes que hem de complir ens impedeixen, ni que ho volguéssim, acollir tots els alumnes en tots els centres".

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus Estat d'alarmaJosep Bargalló
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut