El conseller Josep Bargalló
El conseller Josep Bargalló

Bargalló descarta mascaretes a infantil i marques al terra en la tornada a l'escola

En una entrevista a "El Suplement" de Catalunya Ràdio, el conseller assegura que les escoles obriran amb totes les garanties de seguretat

RedaccióActualitzat

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, assegura que al setembre les escoles obriran amb totes les garanties de seguretat per a alumnes i professors. En declaracions a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Bargalló ha dit que des d'ara i fins al setembre treballaran per assegurar que cada centre educatiu s'adapti als nous espais que faran falta pel nombre d'alumnes que hi haurà d'haver per aula.

En la mateixa entrevista, el conseller també ha deixat clar que els nens i nenes de tres a sis anys aniran a classe sense mascareta i que no es faran marques al terra de les aules, com en altres països, com es va veure a França, per mantenir les distàncies de seguretat entre els nens.

"Els alumnes d'educació infantil aniran sense mascareta. I els d'educació primària, si respecten les distàncies, tampoc la necessitaran."

El conseller d'Educació ha defensat un cop més el retorn aquests 15 dies de juny d'una part de l'alumnat i ha assegurat que les escoles tenen els recursos i els espais suficients per permetre-ho. "Al juny, la presència de l'alumnat als centres serà voluntari. A banda, les classes no es massificaran perquè molts alumnes decidiran no venir", ha afirmat Bargalló.
 

 

Reforç de professors?

Pel que fa als professors que caldran, assegura que recorreran a la bossa d'interinatges i substitucions, tot i que en algunes especialitats s'hauran de buscar altres solucions. També ha culpat el ministeri d'haver començat tan tard els preparatius per a la tornada a les aules aquest juny i també de cara al setembre:

"Ens expliquem tard? Ens expliquem quan podem explicar-nos. Nosaltres vam rebre les últimes indicacions del Ministeri de Sanitat, que és l'autoritat competent en matèria de sanitat, ara, no ho hem triat nosaltres."

 

Canvi en les ràtios de P3, P4 i P5

Precisament, aquest divendres es va conèixer un nou canvi en les ràtios a les aules dels més petits. A les classes de P3, P4 i P5 es rebaixa encara més el nombre màxim d'alumnes que podran compartir l'espai. Seran de 8 a P3 i de 10 a P4 i P5. Inicialment, els tres primers cursos de l'escola havien de tenir una ràtio equivalent als cursos d'infantil, és a dir, 13 alumnes per aula.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut