Bárcenas davant el seu domicili
El cas de l'extresorer del PP Luis Bárcenas ha sacsejat el partit
Madrid

Bárcenas certifica davant la justícia que sí que es va acollir a l'amnistia fiscal

L'extresorer del PP Luís Bárcenas ha entregat a la justícia la documentació que certifica que es va acollir a l'amnistia fiscal del govern espanyol per regularitzar 10,9 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
L'extresorer del PP, Luís Bárcenas, ha entregat a la justícia la documentació que certifica que es va acollir a l'amnistia fiscal del govern espanyol, segons ha confirmat Catalunya Informació.

Bárcenas va regularitzar en aquest procés fins a 10.988.040 euros a través d'una de les seves societats, Tesedul , que és titular també d'uns comptes a Suïssa.

Fa unes setmanes el ministre d'Economia, Cristóbal Montoro, no va voler aclarir en seu parlamentària que Bárcenas s'hagués acollit a la l'amnistia fiscal. Doncs bé, aquest dimecres, l'advocat de Bárcenas ha presentat tres escrits al jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, explicant el procés de regularització del seu client. En saber-se això, Montoro tampoc no ha aclarit si l'administració tributària validarà aquesta regularització.

Bárcenas, al què l'Audiència Nacional va localitzar comptes  bancaris a Suïssa en els que va arribar a tenir 22 milions d'euros,  explica en el seu escrit que aquests 10,9 milions d'euros corresponen  "a fons a nom de Tesedul no declarats en el seu moment  i ara regularitzats". Aquesta quantitat, segons la seva defensa,  correspondria a una declaració d'impostos que no hauria prescrit.

Per blanquejar diners ha pagat 1 milió d'euros, molt lluny del què hauria d'haver pagat a Hisenda si els hagués regularitzat des del primer dia.

Després de rebre aquesta documentació, el jutge Ruz l'ha traslladat a la Fiscalia Anticorrupció perquè informi sobre les  diligències que considera oportú fer després del seu lliurament.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut