Rajoy
Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol i exlíder del PP

Bárcenas acusa Rajoy de destruir proves del finançament il·legal del PP

Actualitzat

L'extresorer del PP Luis Bárcenas assegura que Mariano Rajoy estava al cas del finançament il·legal del partit i que en va destruir proves.

Bárcenas vol col·laborar amb la justícia. Així ho ha fet saber a la Fiscalia Anticorrupció, a la qual ha enviat un escrit en què confessa que la formació es va finançar il·legalment entre els anys 1982 i 2009 i que l'expresident espanyol ho sabia.

"Vaig ensenyar els papers a Rajoy el 2009 i els va destruir; me'n vaig guardar una còpia", assegura l'extresorer en l'escrit.

Bárcenas també hi explica que existeix una gravació en què Álvaro Lapuerta, també extresorer del PP, parla d'"entregues en metàl·lic que es feien mensualment a membres del PP".

Aquest escrit de Bárcenas, que ha avançat El País, surt a la llum pocs dies abans que dilluns comenci el judici per la caixa B del partit.

Bárcenas ja ha estat condemnat a 29 anys de presó per la trama Gürtel. Fa tres mesos la seva dona, Rosalía Bárcenas, també va ingressar a la presó.

De fet, Bárcenas explica que ha decidit col·laborar amb la justícia en constatar que "amb ingenuïtat" va donar per bona la promesa que se li va fer per part del partit, a través d'un intermediari, de què la seva dona no entraria a la presó pel cas Gürtel.
 

L'extresorer del PP sosté que des de 1982 va existir un sistema "institucionalitzat" de finançament del PP amb "percepcions en B" a través de donatius .

Aquests ingressos es nutrien, confessa, de donatius de persones relacionades amb empreses "beneficiàries d'importants adjudicacions públiques", que es feien en entregues en metàl·lic a Álvaro Lapuerta (aleshores gerent del partit).

Les donacions es feien, segons detalla, en el despatx de Lapuerta o en restaurants i els donants no demanaven rebuts, i, en tot cas, l'aleshores tresorer, ho apuntava en una targeta de visitat "per a la seva constància".

D'aquí s'extreien sobresous per a membres del partit entre els quals cita Rajoy, Cospedal, Federico Trillo, Pío García Escudero, Francisco Álvarez Cascos, Ángel Acebes, Javier Arenas, Rodrigo Rato o Jaime Ignacio del Burgo.

Escrit íntegre que Bárcenas ha presentat a la Fiscalia:

ARXIVAT A:
PPCorrupcióMariano Rajoy
Anar al contingut