La Rambla (Reuters)
La Rambla (Reuters)
Nova York

Barcelona, vuitena millor ciutat del món i quarta d'Europa

Ho destaca la consultora nord-americana Resonance Consultancy, que considera que la capital catalana és "la ciutat europea gairebé ideal"

RedaccióActualitzat

Tot i la inestabilitat política a Catalunya, Barcelona ha estat considerada aquest any la vuitena millor ciutat del món i la quarta d'Europa. Ho destaca el rànquing World's Best Cities Report, que elabora la consultora nord-americana Resonance Consultancy. Segons aquesta classificació, la capital catalana figura com "la ciutat europea gairebé ideal".

A Europa, Barcelona només està al darrere de Londres, París i Moscou. L'informe té en compte 23 factors diferents, com les opinions de veïns i de visitants, i indicadors com ara l'arquitectura o el desenvolupament econòmic i turístic. El rànquing global l'encapçala la capital britànica, seguida de Nova York, París, Moscou, Tòquio, Singapur, Dubai, Barcelona, San Francisco i Chicago. Madrid figura a l'onzena posició. La següent ciutat espanyola que hi apareix és València, en el lloc 86.

La classificació destaca de Barcelona "la barreja eclèctica de platja, arquitectura i vibracions bohèmies". I subratlla que té "una arquitectura cridanera, sovint surrealista". També esmenta els seus "barris acolorits, platges i parcs icònics que estan en simbiosi amb el clima idíl·lic durant tot l'any. Això facilita sopar a l'aire lliure a tots els cafès perfectament acollidors."

Segons la consulta nord-americana, "Barcelona és una ciutat europea gairebé ideal. No és estrany que ocupi el segon lloc al món -només al darrere de Tòquio- en la nostra categoria de 'lloc', que té en compte l'entorn natural i la construcció de la ciutat."

En la seva fitxa de la ciutat, la consultora afirma: "No se sorprengui si sent els seus habitants parlar en català mentre passeja pels carrerons estrets del Barri Gòtic, el nucli més gran d'aquestes característiques a Europa, i el cor de Barcelona". I afegeix que en aquest punt "és probable que ensopegui amb una plaça animada, plena de músics del carrer i espectadors receptius."

El rànquing no estalvia elogis, però tampoc amaga que "el turisme, vital per a l'economia de la ciutat, rep també les queixes dels barcelonins per la massificació de la ciutat i l'augment dels preus a causa de la creixent quantitat de visitants."

Anar al contingut