Silueta de Barcelona, amb la muntanya de Montjuïc i la Sagrada Família al fons (ACN / Maria Fernández Noguera)
Silueta de Barcelona, amb la muntanya de Montjuïc i la Sagrada Família al fons (ACN / Maria Fernández Noguera)

Barcelona, vuitena ciutat del món més atractiva per viure-hi i treballar-hi

L'informe "The World's Best Cities 2021", considerat un dels rànquings mundials de referència, situa Barcelona en el vuitè lloc de la classificació, encapçalada per Londres

RedaccióActualitzat

Barcelona és la vuitena millor ciutat per viure-hi, treballar-hi, investigar-hi i per visitar aquest 2021, segons l'informe "The World's Best Cities 2021", elaborat per Resonance Consultancy i que s'ha fet públic aquest diumenge.

El primer lloc de la classificació l'ocupa Londres i, al davant de Barcelona també hi ha Nova York, París, Moscou, Tòquio, Dubai i Singapur. Al darrere de la capital catalana hi ha Los Angeles i Madrid.

Considerada com una de les classificacions mundials de referència, l'informe analitza estadístiques clau i ressenyes generades per usuaris, a més de l'activitat en línia en canals com Google, Facebook i Instagram.

 

 

Un pol d'atracció per al sector tecnològic

No és l'únic rànquing que situa Barcelona en el "top ten" de ciutats europees per a invertir-hi. Tot i l'actual moment de crisi, Barcelona és també una de les bases europees de "referència de start-ups" i la cinquena ciutat del món per establir-hi una empresa d'aquestes característiques, per darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam, segons l'estudi Eu-Starts-Up 2020.

En la mateixa línia, l'informe anual de la revista FDI Intelligence del grup Financial Times, publicat al juny, situa Barcelona com la segona ciutat en estratègia d'atracció del sector tecnològic en una classificació d'una cinquantena d'ecosistemes tecnològics que lidera, també, Londres.

Malgrat la situació actual, la revista destaca que Barcelona "s'ha vist reforçada com a amfitriona dels principals esdeveniments tecnològics mundials, com el Mobile World Congress i l'Smart City Expo". A més, l'informe considera Barcelona i la seva àrea metropolitana com "una destinació líder al mapa d'ecosistemes tecnològics mundials" i destaca infraestructures com els parcs científics, les universitats o el districte 22@.

 

Pla general de Barcelona, amb la torre Mapfre i l'hotel Arts al fons
Pla general de Barcelona, amb la torre Mapfre i l'hotel Arts al fons (ACN / Blanca Blay)

 

La mateixa revista, en el rànquing "Top 10 Tech Cities of the Future 2020/2021", situa la capital catalana en la vuitena posició entre les ciutats europees tecnològiques del futur i en cinquè lloc pel que fa a "millors perspectives per rebre inversions en innovació, tecnologia i start-ups", només superada per Londres, Dublín, París i Amsterdam.

En el baròmetre de Saffron City Brand, que analitza les marques de turisme més fortes, Barcelona ocupa la setena posició, al darrere de París, Londres, Tòquio, Nova York, Singapur i Dubai.

 

 

 

ARXIVAT A:
Tecnologia
Anar al contingut