Una terrassa del barri de Gràcia de Barcelona
Una terrassa del barri de Gràcia de Barcelona (ACN / Jordi Bataller)

Barcelona vol fer tancar abans les terrasses de cinc places de Gràcia i d'una de Sants

Per compensar, permetrà afegir més taules des de les 20.00 fins a l'hora de plegar, és a dir, a les 23.00 entre setmana i a la mitjanit el cap de setmana

Redacció/ACNActualitzat

Les terrasses de cinc places del barri de Gràcia de Barcelona i d'una plaça de Sants hauran de tancar una hora abans durant els mesos d'estiu, tal com ja es va dir que es farà al carrer Enric Granados.

Són les places del Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Revolució i Diamant, a Gràcia, i la dels Jardins de la Mediterrània, al barri de Sants. A canvi, segons l'Ajuntament de Barcelona, en algunes places es podran posar més taules.

En concret, es podran ampliar les terrasses que hi ha a les places del Sol, Vila de Gràcia i Diamant, que podran afegir dues taules des de les 20.00 fins que tanquin els dies en què es redueixi l'horari. A Revolució, els establiments podran sumar una sola taula durant tot l'horari.

Amb la proposta, el consistori assegura que vol combatre els problemes de soroll que s'han constatat a diversos punts de la ciutat i que han portat a classificar alguns espais amb el nom de "zona acústicament tensionada en horari nocturn".

Si s'acaba aprovant, es començaria a aplicar al setembre i no afectaria ni les festes de Gràcia ni les de Sants. Un cop en marxa, la reducció d'horari de les terrasses es faria d'abril a octubre.


Una mesura criticada pel Gremi de Restauració

El regidor Eloi Badia ha defensat que és una mesura "jurídicament sòlida" i confia que no hi hagi dificultats per tirar-la endavant. Malgrat això, el Gremi de Restauració de Barcelona ja va criticar-la quan es va anunciar la setmana passada en altres punts de la ciutat, com ara al carrer Enric Granados.

El regidor ha assegurat que es tracta d'una mesura "quirúrgica" i no "generalitzada" a la ciutat i ha ofert diàleg al gremi per "fer els ajustos que siguin necessaris" però sense renunciar a l'objectiu de garantir el descans dels veïns, ha dit.

En canvi, el consistori diu que s'eliminarà la terrassa que es va instal·lar a la plaça del Raspall com a mesura extraordinària durant la covid. Afirmen que la causa són les molèsties i el soroll.

El pla també proposa altres mesures en aquestes places i en d'altres com la de Joanic, com ara posar taps de plàstic a taules i cadires, per evitar el soroll de l'arrossegament, i cadenes plastificades.

També es vol reclamar als establiments que llencin el vidre als contenidors durant el dia i no a la nit. A més, es limitarà el nombre de concerts i esdeveniments nocturns.

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaOci nocturn
Anar al contingut