Platja del Somorrostro, a Barcelona (Wikimedia Commons/Przemek P)

Barcelona vol prohibir fumar a quatre platges aquest estiu

Es vol evitar l'impacte mediambiental i l'alteració d'ecosistemes marins

RedaccióActualitzat

A Barcelona, aquest estiu estarà prohibit fumar en quatre platges: les de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella.

És un projecte pilot que ja s'ha fet en altres municipis de la costa, amb un doble objectiu. D'una banda, preservar la salut, ja que es calcula que el tabac és la causa d'unes 2.200 morts l'any a la ciutat.

D'altra banda, es vol evitar l'impacte mediambiental i reduir els cinc bilions de burilles que arriben cada any a l'aigua i que alteren els ecosistemes marins.

Ho explica Eloi Badia, regidor d'Emergència Climàtica:

"Les burilles contenen 4.000 substàncies químiques com nicotina, quitrà, cel·lulosa, l'amoníac o el poloni, i més de 400 són tòxiques. A més, tarden entre 1 i 10 anys per descompondre's i contaminen fins a 50 litres d'aigua dolça. Per això, quan tenim una burilla que arriba al mar, causa un gran fort impacte en el medi."

Amb la mesura, es vol acabar amb l'impacte ambiental de les burilles a la sorra i l'aigua del mar (Imatge d'Analogicus a Pixabay)

L'Ajuntament vol que aquesta prohibició estigui en vigor durant la temporada de bany, del 29 de maig al 12 de setembre.

Admet, però, que no podrà multar qui es salti la prohibició, però sí sancionar per desobeir l'autoritat si un agent de la Guàrdia Urbana adverteix que allà no es pot fumar i no se li fa cas.

 

ARXIVAT A:
DroguesMedi ambientEcologiaSalutAjuntament de Barcelona
Anar al contingut