Un rebut d'aigua
La factura de l'aigua té cinc conceptes: subministrament, cànon, taxa de clavegueram, taxa de tractament de residus i IVA
Barcelona

Barcelona vol pagar la taxa de clavegueram a les famílies amb pobresa energètica

L'ajuntament plantejarà a l'Àrea Metropolitana que també assumeixi la taxa de tractament de residus

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona vol assumir la taxa de clavegueram, que s'inclou en el rebut de l'aigua, de les persones en situació de pobresa energètica.

Aquesta taxa, d'entre 10 i 15 euros anuals, es cobra igualment, encara que el consistori es faci càrrec del cost de l'aigua perquè no el poden pagar. La mesura podria eximir de pagar la taxa a més de 7.000 famílies de la ciutat.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat que l'Ajuntament també estaria disposat a fer-se càrrec dels deutes acumulats per l'impagament d'aquesta taxa. I ha anunciat que plantejaran a l'Àrea Metropolitana que faci el mateix amb la taxa de tractament de residus, que també s'inclou en el rebut de l'aigua.

El consistori preveu que el cost de la bonificació li suposi 100.000 euros mentre que en destinarà uns 40.000 a liquidar el deute acumulat.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha anunciat també que des d'aquesta setmana l'ajuntament facilitarà l'actualització de les instal·lacions elèctriques a les llars en risc d'exclusió assumint els 100 euros que costa el Butlletí de Reconeixement d'Instal·lacions Elèctriques, necessari per a les altes de subministrament i per sol·licitar el bo social.

Anar al contingut