Imatge d'arxiu del passeig marítim de Barcelona el desembre de 2018

Barcelona vol implantar els 30 km/h a gairebé tota la ciutat abans del 2024

El pla de mobilitat de la ciutat, que pretén augmentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i transport públic, comptarà amb un pressupost de 7.000 milions d'euros

Redacció/AgènciesActualitzat

Barcelona continua amb la seva lluita contra l'ús del vehicle privat. També contra les motos aparcades a la vorera. El pla de mobilitat per als pròxims 4 anys aposta per voreres més amples i espaioses. També pretén destinar més espai al transport públic i promocionar el vehicle elèctric en totes les seves versions i mides com a exemples d'entre un total de 340 actuacions.

A banda, hi ha la voluntat d'implantar a tota la ciutat la velocitat de 30 quilòmetres per hora, excepte a les vies principals, on es podrà circular a 50 quilòmetres per hora. El projecte preveu aconseguir abans del 2024 que el 81% dels desplaçaments es facin a peu, en transport públic o bicicleta, i que els trajectes en vehicle privat es redueixin un 25%.

El pla comptarà amb un pressupost de 7.000 milions d'euros, pràcticament la meitat dels quals corresponen a inversions en infraestructures de transport a càrrec de l'Estat i de la Generalitat.

Redacció participativa

La regidora de Mobilitat, la socialista Rosa Alarcón, ha explicat en una sessió de treball amb periodistes el document, que s'ha elaborat a partir del debat de la proposta inicial que va fer el govern municipal al setembre amb el conjunt d'associacions que formen part del pacte i altres entitats de la ciutat, a més dels partits del consistori.

Alarcón ha definit el pla com un "paraigua", amb 60 línies d'actuació, i ha explicat que aterrarà amb estratègies concretes i amb pressupost connectat a les actuacions.

La proposta de pla de mobilitat es votarà en la pròxima Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat i si aquesta l'aprova inicialment, s'obrirà un període d'al·legacions i, posteriorment, el pla haurà d'aprovar-se definitivament en el ple del consell municipal.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut