Manters exposen la seva mercaderia al passeig Marítim de Barcelona
Barcelona

Barcelona vol replicar al port l'operatiu contra el manters de plaça Catalunya

L'Ajuntament impulsa un pla de col·laboració de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la policia portuària per foragitar els venedors ambulants del passeig de Colom

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona engega un nou operatiu contra els manters. Serà a la zona del port i imitarà la vigilància que ja es fa a l'intercanviador de Renfe de Catalunya i que en va fer fora els venedors ambulants.

Avui s'ha fet l'anunci d'aquest nou operatiu contra la venda ambulant al port, però el consistori no ha concretat encara les dates en què es posarà en marxa. Aquest matí ja s'hi han fet algunes actuacions puntuals de la Guàrdia Urbana, que ha foragitat els venedors ambulants. Però, un cop la presència policial ha minvat, els manters han tornat a aparèixer.

 

La intervenció per desallotjar els manters de l'intercanviador de l'estació de plaça Catalunya va començar el 8 de gener. La Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i membres de seguretat de Renfe han treballat conjuntament per impedir que els venedors ambulants ocupessin espais a la zona subterrània d'accés a l'estació. Els últims mesos s'hi havien arribat a concentrar desenes de manters, fet que impedia una correcta evacuació en cas d'emergència o accident.

Ara es farà una col·laboració similar entre administracions. En aquest cas entre l'Ajuntament, a través de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i la policia portuària perquè el port depèn del govern espanyol. Amadeu Recasens, comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, considera que cal fomentar la cooperació entre administracions en aquests temes:

"Ha significat un canvi en el punt de vista de col·laboració entre administracions. Ha significat també definitivament que les administracions, quan cooperen, realment les coses surten bé."

 

En canvi, des del Sindicat de Manters, Lamine Sarr creu que aquesta mesura impulsada per l'Ajuntament de Barcelona no acabarà amb la venda ambulant perquè no aborda l'arrel del problema:

"Alguns estan jugant per a guanyar vots. És per això que volen fer fora els manters. Però per acabar amb la venda ambulant cal buscar solucions positives."

De fet, des del mateix Ajuntament reconeixen que el fet que s'incrementi la pressió policial al front marítim de Barcelona no resoldrà el problema de fons i farà que els manters desplacin la seva activitat a altres punts de la ciutat, o a altres poblacions del litoral barceloní.

Anar al contingut