Barcelona triplica els casos de Covid en una setmana i té 24 "petits brots controlats"
Colau considera "preocupant però no alarmant" el nombre de casos a Barcelona (Europa Press/David Zorrakino)
Barcelona

Barcelona triplica els casos de Covid en una setmana i té 24 "petits brots controlats"

Colau alerta del nombre "clarament insuficient" de rastrejadors, 120 per a tot Catalunya

RedaccióActualitzat

Els positius de Covid-19 s'han multiplicat gairebé per tres a la ciutat de Barcelona en una setmana. Han passat de 164 la setmana del 29 de juny al 5 de juliol a 458 del 6 al 12 de juliol, segons les dades de l'Ajuntament, que ha considerat la situació "preocupant", però "no alarmant" ni comparable a la del Segrià

Ara mateix hi ha 24 "petits brots controlats", segons ha afirmat l'alcaldessa, Ada Colau, en una roda de premsa.
 

De tota manera, el creixement de casos -el doctor Antoni Trilla ha afirmat que la capital catalana està "al límit" que hi pugui haver transmissió comunitària- ha portat el consistori a demanar a la Generalitat que es recuperi la comissió mixta de seguiment del coronavirus.

Per coordinar-se, ha demanat una reunió aquest dimarts mateix de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i el de l'Hospitalet de Llobregat, on s'ha ordenat evitar reunions fora de la família i s'ha prohibit l'esport col·lectiu per aturar un rebrot amb uns 300 casos


Més joves afectats i per trobades d'oci i familiars

Colau ha informat que els nous positius es donen, sobretot, en persones joves i de mitjana edat i fora de l'àmbit laboral:

 "Hem gairebé triplicat els nous contagis, és una dada que ens preocupa, però no és una situació equiparable a la de Lleida, no és alarmant perquè no és una situació descontrolada, són 24 petits brots de tres o quatre persones, en l'àmbit de famílies o amistats."

 

Els dos districtes amb més increment han estat l'Eixample i Sants-Montjuïc.
 

Un agent multa un ciclista al centre de Barcelona (EFE/Marta Pérez)

 

120 rastrejadors per a tot Catalunya 

L'alcaldessa ha reclamat que s'incrementi el nombre de rastrejadors dels contactes dels positius. Segons ha dit, ara són 120 per a tot Catalunya, que es reparteixen en 40 per tres torns (matí, tarda i cap de setmana). La xifra de treballadors és "clarament insuficient", ha advertit Colau, per poder fer un seguiment dels casos.

Els epidemiòlegs i altres experts han alertat els últims dies que cal més personal fent aquesta tasca. De fet, alguns xifren en 2.000 els rastrejadors que farien falta.

 

La gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, ha explicat que els seus càlculs indiquen que fan falta "100 rastrejadors per cada 300 casos". 

De moment, Salut Pública de la Generalitat ha assegurat que s'incorporaran en plantilla fixa 108 persones aquesta setmana, i que -si cal- poden tenir-ne més enllà dels 1.000.

Davant l'evolució de la pandèmia, preventivament, Barcelona ha activat un altre un cop un dels anomenats "hotels salut" i també 30 pisos turístics per a persones que no es puguin aïllar en cas de contagi. 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAda Colau
Anar al contingut