Barcelona

Barcelona tindrà més de 300 quilòmetres de carril bici el 2018

El govern municipal d'Ada Colau ha proposat triplicar l'actual xarxa de carrils bici i preveu invertir-hi 32 milions d'euros

RedaccióActualitzat

El govern municipal de Barcelona ha proposat triplicar l'actual xarxa del carrils bici i preveu invertir-hi 32 milions d'euros fins al 2018. La intenció és passar dels 116 quilòmetres de carrils bici actuals fins arribar a tenir-ne 308, gairebé el triple.

L'objectiu del consistori és fer un centenar d'actuacions a carrers que disposarien ben aviat de vies per als ciclistes. D'aquesta manera, el govern d'Ada Colau vol fer de Barcelona una ciutat de més pedals i menys motors.

La proposta inclou nous carrils bici a l'Eixample, en vies de molt de trànsit, com per exemple la Via Laietana, o fins i tot en llocs que han estat reformats recentment, com és el Passeig Maragall. El projecte també inclou un carril bici pel lateral de la Ronda de Dalt des de la Diagonal fins al Besòs.

Al mateix temps, el consistori també preveu destinar 900 mil euros per incrementar un 23% les places d'aparcament per a bicicletes, revisar els punts negres de la xarxa del carril-bici i millorar el Bicing.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut