Barcelona tindrà més col·legis electorals que mai en les eleccions del 14F

Segons ha pogut saber TV3, la previsió és que hi hagi un 30% més de col·legis que en les últimes eleccions arreu del país

La pandèmia ha obligat els ajuntaments a adaptar i ampliar el mapa de col·legis electorals per al 14 de febrer. Segons ha pogut saber TV3, la previsió és que hi hagi un 30% més de col·legis que en les últimes eleccions, quan arreu del país se'n van habilitar 2.691.

En el cas de Barcelona, l'augment arribarà al 40%, tant de locals com de meses. A l'espera que l'Institut Nacional d'Estadística publiqui les dades definitives, previsiblement aquest 28 de desembre, les xifres seran aquestes:
 

 

Les xifres de l'esquerra són les de les eleccions europees del 2019, en comparació amb les que hi haurà aquest any.

Això permetrà passar a un màxim de 800 persones per mesa electoral, quan l'any passat hi va haver meses per on van passar fins a 1.500 persones.

Per fer-ho possible, s'adaptarà equipaments municipals on fins ara no s'havia votat mai, com els pavellons esportius que, la majoria, també seran col·legis. Això obligarà a suspendre-hi l'activitat previsiblement durant tot el cap de setmana. 

Passarà el mateix a les escoles: gairebé totes les que habitualment són col·legis també ho seran -potser amb menys meses- aquestes eleccions. L'endemà, el 15 de febrer, es recomana que estiguin tancades. Es dona el cas que, en ser Carnaval, la majoria ja ho tenien previst.

Això és el que ens trobarem el 14 de febrer quan anem a votar:

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut