Barcelona tindrà a finals d'any 225 espais on els gossos podran anar deslligats

ACN Barcelona - L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el decret que estableix que a la ciutat hi haurà 225 espais per a gossos, més la platja de Llevant, on podran anar deslligats. D'aquests, 109 són Zones d'Ús Compartit en franges horàries (ZUC), on els gossos podran anar sense lligar en determinats horaris. El decret es publicarà de forma oficial aquesta setmana i es preveu que els espais entrin en funcionament de cara a finals d'any. El desplegament de l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'Animals (OPTVA) preveu que els gossos hauran d'anar lligats pel carrer, excepte en aquests 225 espais establerts. La mesura busca fomentar la convivència entre persones i animals a la ciutat, on es calcula que hi ha uns 180.000 gossos.

Aquest mapa final de les zones d'esbarjo de gossos és fruit del procés d'exposició pública del decret aprovat inicialment a principis de desembre, on s'han presentat 14 al·legacions, algunes de caràcter molt general i altres amb més concreció.

L'acceptació parcial d'aquestes propostes ha ampliat fins a 109 les 103 Zones d'Usos Compartits en franges horàries proposades inicialment i que se sumaran a les Àrees de Gossos existents.

L'Eixample i les Corts, amb tres nous espais cada districte, i Ciutat Vella, amb una part del Parc de la Ciutadella, són els principals beneficiats amb els canvis del procés, que, en conjunt, han sumat uns 25.000 m2 respecte a la proposta inicial. 

Anar al contingut