Barcelona tancarà una hora abans les terrasses d'Enric Granados per reduir el soroll

Els locals hauran de retirar les taules de l'exterior a les 11 de la nit de diumenge a dijous i a les 12 els divendres i dissabtes

RedaccióActualitzat

El carrer barceloní d'Enric Granados, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample, fa aproximadament 1,2 quilòmetres de llarg i hi ha 115 terrasses de bars i restaurants: més o menys, una cada deu metres. Converses a volum elevat, cadires arrossegades... el soroll que provoquen fa temps que molesta els veïns.

Els sonòmetres que s'han instal·lat al carrer han mostrat que se supera de manera continuada en 3 decibels el límit permès a la nit, que és de 55 decibels ponderats. Ara, l'Ajuntament ha anunciat noves mesures per reduir el soroll.

Els locals hauran de retirar les taules exteriors una hora abans del que ho fan actualment: a les 11 de la nit de diumenge a dijous i a les 12 els divendres i els dissabtes. A més, les cadires i les taules hauran de tenir taps de silicona per esmorteir el soroll i el vidre s'haurà de llençar al contenidor en horari diürn.

El consistori també revocarà les llicències extraordinàries concedides per la pandèmia. De les 115 terrasses actuals, 81 tenen llicència ordinària i 34 són ampliacions especials fetes per la covid-19.

"El 60% dels locals d'Enric Granados tenen terrassa, per tant, ens trobem en un cas on es trenca la lògica d'evitar el monocultiu d'un sol tipus d'activitat que pertorbi l'equilibri entre el descans, l'oci i l'activitat econòmica", ha explicat Pau Gonzàlez, regidor de Districte de l'Eixample. L'Ajuntament també limitarà els concerts i actes en aquest carrer.

La mesura anunciada aquest dimarts es preveu que sigui efectiva en les properes setmanes, però abans haurà de passar els terminis reglats. Es preveu enviar les notificacions definitives cap a finals d'agost.

Els veïns ho veuen bé però demanen més actuacions. "Aquesta és una primera mesura però en falten moltes més. No ens solucionarà gran cosa pel que fa al soroll i hem de buscar aquest equilibri", explica Jordi Badia, de SOS Enric Granados.


Una mesura excepcional

L'Ajuntament recalca que és una acció excepcional. "No és una mesura que s'hagi d'estendre a tota la ciutat, ni molt menys. De fet, és una mesura que s'estendrà a molts pocs llocs, on sigui molt necessària", ha puntualitzat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia.

Per la seva banda, el Gremi de Restauració de Barcelona ho ha criticat durament, acusant el govern de "reobrir la guerra de les terrasses" i "amb els restauradors". "És un govern que decideix reobrir la guerra amb una ciutadania que no comparteix el fet d'estar sempre a casa i que pretén més aviat superar el segrest pandèmic i tornar a fer la nostra vida", ha dit el portaveu Roger Pallarols.

L'Ajuntament ja va anunciar fa setmanes que no consolidaria les terrasses ampliades durant la pandèmia en sis àrees especials on detectava saturació al districte de l'Eixample: al carrer del Parlament, al carrer de Muntaner, a Enric Granados-Aribau, a la rambla de Catalunya, al passeig de Sant Joan i a l'avinguda Gaudí.

El carrer d'Enric Granados està considerat zona acústicament tensionada en horari nocturn, una nova denominació que dona eines als districtes per regular el soroll en espais concrets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut