El parc de la Ciutadella (Pixabay)
El parc de la Ciutadella (Pixabay)
Barcelona

Barcelona tanca tots els parcs per l'alerta de forts vents arreu del país

Protecció civil desactiva l'alerta del pla Ventcat per la disminució del vent i les incidències

RedaccióActualitzat

Els parcs de Barcelona han estat tancats aquest divendres per motius de seguretat, a causa de les fortes ventades previstes. El pla Ventcat han estat en fase d'alerta i el consistori ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per ventades en fase d'alerta.

A última hora d'aquesta divendres, Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Ventcat per la disminució del vent i les incidències. Es manté en situació de prealerta ja que l'episodi de fort vent està previst que es mantingui fins el matí d'aquest dissabte a l'interior de les comarques de Tarragona però no tant intens.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut al voltant de 800 trucades en aquest episodi de vent, la majoria als municipis de Barcelona i Reus.

L'Ajuntament barceloní ha demanat extremar les precaucions aquest divendres en aquells espais verds que no disposen de portes d'accés.

 


Entre les instal·lacions afectades per aquest tancament hi ha el Park Güell, on romandrà tancada la part amb accés regulat.

Els Bombers de Barcelona, fins a les 15.00, han atès una setentena de serveis a causa del vent des de primera hora del matí. El telèfon 112 ha rebut durant la nit i aquest matí més de 800 trucades per incidències relacionades amb el vent al llarg d'aquest divendres, cap d'elles de gravetat.

 

 


 

A Tortosa, dues dones han resultat ferides lleus quan ha caigut, per les ratxes de vent, un dels panells de llums de Nadal que il·luminen el centre comercial de la ciutat.

L'incident s'ha produït a quarts de deu del matí a la cantonada de l'avinguda Generalitat i la plaça de la Pau. Dues ambulàncies del SEM han atès les dues ferides, que han pogut marxar pel seu propi peu i no han requerit el trasllat a cap centre hospitalari.

Tècnics de la brigada municipal han retirat el panell que el vent ha fet caure.

 

A Sant Andreu de la Barca el vent, amb ràfegues que han superat els 70 km/h, ha tombat la decoració nadalenca instal·lada a la plaça:

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut