Els 148 parcs i jardins de Barcelona estaran tancats durant l'estat d'alarma
Els 148 parcs i jardins de Barcelona estaran tancats durant l'estat d'alarma

Barcelona tanca els parcs i jardins i paralitza les obres municipals pel coronavirus

L'alcaldessa Ada Colau garanteix el menjar a domicili per als més vulnerables i ajudes per a les famílies amb beques menjador

Laura GalánActualitzat

En una compareixença des de casa seva i a través de videoconferència, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, - que està en aïllament pel coronavirus - ha anunciat la signatura d'un decret municipal per adaptar totes les actuacions i activitats de la ciutat al decret dictat pel govern espanyol.

El decret municipal de l'Ajuntament fixa que el 44% de la plantilla anirà a treballar per a feines essencials. Tots aquells treballadors municipals que no siguin essencials, treballaran des de casa a partir de demà.

Entre altres mesures, es tanquen parcs i jardins a tot Barcelona i es paralitzen les obres públiques.

"Queden tancats tots els parcs i jardins de Barcelona i s'aturen totes les obres públiques de l'Ajuntament."

L'alcaldessa ho ha justificat per evitar situacions de contacte.

"Sempre que sigui possible, ens hem de quedar a casa."

Colau ha volgut llançar un missatge tranquil·litzador i ha dit que es garantirà el funcionament dels serveis essencials i "fins i tot alguns es reforçaran".

En aquest sentit ha detallat que es mantindran els serveis de neteja i seguretat i es reforçaran els àpats a domicili de les persones vulnerables. També, ha dit, que es facilitarà una targeta moneder per a les famílies amb nens que tenen beques menjador.

Ha assegurat que s'atendrà les persones sense llar, les dones víctimes de violència domèstica i que es reforçaran els centres d'emergència socials i la teleassistència.

Ada Colau, en una imatge de la videoconferència que ha fet aquest diumenge des de casa seva
Ada Colau, en una imatge de la videoconferència que ha fet aquest diumenge des de casa seva (ccma)

Colau avala l'estat d'alarma i demana a totes les administracions "anar tots a l'una sense excepcions"

"És necessari un marc de coordinació, és moment de fer el màxim esforç i prendre tots alhora les mateixes mesures per poder contenir el contagi."

També ha demanat al govern espanyol adoptar mesures econòmiques ambicioses per atendre les necessitats de les famílies, els treballadors, els autònoms i les petites i mitjanes empreses, perquè es formi un "escut social" que eviti situacions de crisis com les que es van donar el 2008.

En aquest sentit, ha apuntat la necessitat d'aprovar "una moratòria en el pagament d'hipoteques o lloguers" per a les famílies vulnerables o sense ingressos.

Per part de l'Ajuntament de Barcelona, ha recordat que, des de fa dies, es reuneixen amb representants dels sectors econòmics i culturals per adoptar mesures.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAda ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut