Barcelona talla el trànsit a Montjuïc i sis àrees més de la ciutat els caps de setmana

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona adapta la mobilitat de la ciutat a la sortida progressiva del confinament provocat per l'emergència sanitària de la Covid-19.

Des d'aquest dissabte, cada cap de setmana i festius la ciutat guanyarà 7 zones per al passeig, les activitats d'oci i la pràctica esportiva, i per facilitar la represa de l'ús de l'espai públic complint els requisits sanitaris de distància física entre persones.

A partir de demà quedarà restringida la circulació de vehicles per la muntanya de Montjuïc, la Via Laietana, l'avinguda Litoral, el carrer Gran de Gràcia i els eixos Creu Coberta-Sants, Pi i Margall-Passeig de Sant Joan i Fabra i Puig-Onze de Setembre.

La restricció es farà des del dissabte a les 9 del matí fins al diumenge a les 21 hores. De moment, es preveu que aquesta mesura de restricció a la circulació de vehicles es mantingui, cada cap de setmana, fins a finals de juny.

En aquestes 7 zones tallades al trànsit, només es permetrà el pas a residents, serveis i distribució urbana de mercaderies.

Els criteris que s'han tingut en compte per seleccionar aquests espais han estat que són vies que connecten espais d'oci a l'aire lliure de la ciutat altament freqüentats pels barcelonins i que estan repartits per tota la ciutat.

Detall de les vies tallades al trànsit:

 

 

- Tallats tots els accessos per carretera a la muntanya de Montjuïc.

- Avinguda Litoral: tallats 2,4 quilòmetres del lateral (entre els carrers Marina i Selva de Mar i els aparcaments situats entre Nova Icària i Llevant).

- Via Laietana (tallada entre la plaça Urquinaona i la plaça Antonio López).

- Carrer Creu Coberta (tallada entre la plaça Espanya i el carrer Arizala).

- Carrer Gran de Gràcia (tallat entre els Jardinets de Gràcia i la plaça Lesseps).

- El passeig Pi i Margall i el passeig de Sant Joan (des de la Ronda Guinardó fins al passeig Lluís Companys).

- El passeig Fabra i Puig i la rambla Onze de Setembre (des del carrer Tajo fins al carrer Segre).

Els talls del trànsit es faran amb tanques metàl·liques i senyalitzacions viàries. Els talls afectaran diverses línies d'autobus urbà, que hauran de modificar el seu recorregut.

En les 7 zones tallades al trànsit, només es permetrà el pas a residents, serveis i distribució de mercaderies
A les zones tallades al trànsit, només es permetrà el pas a residents, serveis i distribució de mercaderies (Ajuntament de Barcelona/ Mònica Moreno)

Espai guanyat als cotxes

Amb la restricció a la circulació de vehicles, es recuperaran un total de 347.100 m2 de carrers per als veïns i veïnes, i les 376 hectàrees de la muntanya de Montjuïc estaran lliures del pas de vehicles a motor.

Sumades amb altres actuacions anteriors per adaptar l'espai públic a les noves mesures de distància física entre persones per evitar la propagació del coronavirus, hi ha un guany de més de 501.756 m2 perquè els vianants hi puguin caminar, o fer activitats d'oci o esportives.

El principal objectiu és afavorir que es pugui sortir a passejar i fer activitat esportiva a prop del domicili cada barceloní, i fer-ho, a més, de forma segura. Es treballa per augmentar l'espai reservat al vianant i permetre que es puguin respectar les distàncies entre persones, les recomanacions sanitàries i els criteris marcats per les autoritats competents.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarmaAjuntament de BarcelonaTrànsitTransport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut