Barcelona suspèn temporalment llicències d'obres al 22@ per fer-hi habitatge protegit

Barcelona suspèn temporalment llicències d'obres al 22@ per fer-hi habitatge protegit

La suspensió afecta el 21% de Districte Tecnològic de Barcelona que encara no s'ha desenvolupat

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona suspèn temporalment les llicències per als solars del districte 22@ que encara no tenen cap pla d'ús previst.

L'objectiu és que en aquests terrenys es construeixi més habitatge protegit i s'aconsegueixi un millor equilibri entre el desenvolupament econòmic i el teixit tradicional del barri del Poblenou, segons la tinenta d'alcaldia i Urbanisme Janet Sanz.

"El 22@ per nosaltres és un àmbit estratègic importantíssim de la ciutat a nivell econòmic i també volem que ho sigui a nivell de teixit i de territori. Protegir el patrimoni i el teixit d'habitatge existent. i incorporar nou habitatge protegit, creiem que són elements que poden afavorir aquesta recta final."

La suspensió durarà quatre mesos. En aquest temps, els diferents grups municipals hauran d'acordar els nous criteris per culminar el desenvolupament del 22 @.

Sòlars disponibles al 22@ a Barcelona

Això afecta, segons dades facilitades pel consistori, un 21,55% de la superfície, ja que en la resta ja hi ha activitat i planejaments urbanístics, com ha explicat la tinenta d'alcalde:

"Plantegem que el 21% tingui acotat en el temps una suspensió de planejament, i, per tant, les llicències corresponents per incorporar més habitatge protegit"

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni,  ha apuntat que, amb la reflexió, es vol mantenir la zona com el pulmó econòmic de la ciutat, però que alhora sigui compatible amb exigències d'equipaments o habitatge social:

"Durant aquests quatre mesos arribarem a acords amb els barris i el teixit econòmic per culminar el procés del 22@."

 

 

Pacte del món econòmic, cultural i veïnal

Els quatre mesos serviran al consistori per elaborar el futur planejament de tota la zona repensant l'actual i diverses normes urbanístiques.

Es pretén avançar en la línia del que apunta el Pacte cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible, signat el novembre del 2018 amb el món econòmic, cultural i veïnal.

El pacte apunta, per exemple, la necessitat d'ampliar la reserva d'habitatge protegit en les àrees pendents de desenvolupar, que en el model vigent queda relegat al 10% del sòl i el document acordat el situa a l'entorn del 30%.

La suspensió temporal de planejaments s'ha aprovat en la comissió d'Ecologia i Urbanisme amb els vots del govern municipal i ERC.

L'associació empresarial 22 @ Network BCN ha valorat aquesta mesura sempre que aconsegueixi culminar els tràmits de canvi de planejament pendent en aquests quatre mesos.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaHabitatge
Anar al contingut