Alumnes de l'IES Anna Gironella de Barcelona, el primer dia del curs 2010-2011, amb portàtils (Foto: ACN)
Alumnes de l'IES Anna Gironella de Barcelona, treballant amb portàtils a les aules. (Foto: ACN)
Barcelona

Barcelona subvencionarà les activitats de la Setmana Blanca amb 400.000 euros

L'Ajuntament de Barcelona ajudarà a sufragar les activitats de la Setmana Blanca a les famílies que ho necessitin. Les subvencions es podran sol·licitar a partir del 15 de gener, i serviran per cobrir entre el 30 i el 90% del cost de les activitats. Per altra banda, la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) demana a la consellera d'Ensenyament que concreti què passarà amb aquesta setmana de vacances hivernals. Asseguren que aquesta setmana ha provocat enfrontaments dins del consell escolar.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona subvencionarà amb 400.000 euros les activitats de la Setmana Blanca, unes ajudes a les quals els pares es podran acollir d'acord amb el seu nivell de renda, i que ajudaran a cobrir entre el 30 i el 90% del cost de les activitats extraescolars. A la capital catalana n'hi ha previstes unes 250, entre tallers i activitats esportives, fins a entrades a preu reduït a cinemes i museus, i es calcula que el seu cost per quatre dies pot rondar els 100 euros per nen.

Les famílies que ho vulguin podran sol·licitar la subvenció a partir del 15 de gener.

Per altra banda, i després que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat que permetrà eliminar la Setmana Blanca d'aquest curs a les escoles que ho vulguin, les associacions de pares d'alumnes li exigeixen concreció i li demanen que el calendari escolar es mantingui. Tot i això, el president de la FAPAC a Barcelona, Enric Llurba, ha dit a la consellera que si vol eliminar la Setmana Blanca "faci un decret". Considera que no es pot "passar la pilota" als consells escolars dels centres perquè això generarà més enfrontaments entre el professorat, les famílies i les associacions de pares. I és que Llurba considera que la Setmana Blanca només ha comportat problemes i enfrontaments al consell escolar.
Anar al contingut