Barcelona s'omple per la manifestació de la Diada

La capital catalana rep 1.500 autocars arribats de Girona, Tarragona i Lleida

Actualitzat

Nova manifestació convocada per l'ANC, amb la participació d'Òmnium i de l'AMI, aquesta tarda per commemorar la Diada. S'espera que sigui multitudinària, ja que tots els trams estan plens. La manifestació de les entitats independentistes té aquest any per lema "La Diada per la República".

Les entitats han convocat els manifestants a les quatre de la tarda.

 

La Diagonal està tallada des de la plaça de les Glòries fins a Palau Reial, els dos extrems de la manifestació. Tots els cotxes es desvien per carrers adjacents. La Guàrdia Urbana ha hagut de retirar desenes de vehicles.

 

Els participants, amb samarretes de color corall, ja s'aplegaven a la zona de la manifestació des de primera hora del migdia.

 

 

Han arribat 1.500 autocars

De punta a punta del país, 1.500 autocars han sortit cap a la capital catalana. En total, a la demarcació tarragonina s'han contractat uns 300 autocars que han anat sortint de forma escalonada des de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona.
 

 

 

També s'han mobilitzat autocars des de les comarques gironines, uns 300 en total. A Girona, el punt de concentració era davant el pavelló de Fontajau, des d'on han sortit 1.500 persones repartides en 25 autocars, alguns contractats a Perpinyà i Saragossa.
 

 

 

I de les comarques de Lleida han baixat 9.000 persones repartides en 160 autocars. Aquí tampoc n'han tingut prou amb els vehicles disponibles a la demarcació i n'han anat a buscar a Aragó. I els que s'ha quedat sense plaça s'han organitzat a través de les xarxes socials per compartir cotxe.
 

 

Però no tot eren cotxes i autocars. Des del Maresme, ha sortit una tractorada i centenars de "motards" independentistes també han circulat en grup fins a Barcelona.

Com és habitual, l'Ajuntament de Barcelona recomana evitar el vehicle privat i prioritzar l'ús del transport públic.

ARXIVAT A:
11S
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut