Barcelona, seu permanent del Mobile, amb renovacions automàtiques més enllà del 2030

S'ha firmat el contracte que l'assegura fins al 2030, un compromís que es renovarà cada any si cap part no hi posa impediments

RedaccióActualitzat

Barcelona vol el Mobile més enllà del 2030. Aquest dimarts s'ha posat negre sobre blanc l'acord entre la GSMA, Fira de Barcelona i les administracions perquè la capital catalana sigui la seu de la fira de mòbils més important del món durant els pròxims 8 anys, però es podria allargar encara més.

El pacte preveu "renovacions tàcites i automàtiques", segons ha explicat el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, durant la presentació pública dels detalls de l'acord, que té --ha assegurat-- "vocació de permanència".

"Ara tenim un llarg camí davant nostre", ha ressaltat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, durant l'acte, en què també ha subratllat la voluntat de l'entitat organitzadora de seguir comptant amb Barcelona més enllà del 2030.

En la mateixa línia, Mats Granryd, director general de GSMA, ha assegurat que "és emocionant continuar la nostra relació amb Barcelona fins al 2030, i més enllà, potser per sempre".

Fa un mes ja es va acordar que el contracte actual, que finalitza el 2024, s'allargués fins al 2030. Segons va valorar en aquell moment la GSMA des que l'esdeveniment va arribar a la capital catalana, el 2006, havia seguit creixent i ara inclou una varietat de programes i activitats durant tot l'any.


16 anys a Barcelona

El Mobile es fa a la capital catalana des del 2006. L'any 2011 Barcelona va guanyar la seva primera pròrroga d'acord fins al 2018 i també va rebre el títol de Mobile World Capital.

Aquesta col·laboració es va renovar després fins al 2023, amb un altre any afegit a l'acord per la cancel·lació de l'edició del 2020 per la pandèmia de covid-19.

En l'edició d'aquest any, més de 60.000 persones de prop de 200 països van passar per la Fira de Barcelona. El MWC va aplegar més de 1.900 expositors i un miler de ponents. L'impacte econòmic a la ciutat i els voltants es calcula que va ser d'uns 250 milions d'euros.

 

ARXIVAT A:
Mobile World CongressTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut