Nova York

Barcelona serà l'única ciutat de l'estat espanyol amb representació al nou joc del Monopoly

Barcelona serà l'única ciutat de l'estat espanyol amb representació a la nova edició mundial del joc del Monopoly, que es posarà a la venda dimarts que ve. La capital catalana s'ha imposat a Madrid en la votació popular per escollir les 22 ciutats que sortiran al nou tauler de joc. De fet, la Ciutat Comtal serà l'única representant del món hispà. Barcelona serà la dinovena ciutat d'un rànquing que encapçala Montreal, Riga, París, Jerusalem, Hong Kong, Londres o Nova York. A banda de la renovació del tauler, també inclou com a novetat un sistema de banca electrònica que elimina els tradicionals bitllets.

Actualitzat
La ciutat de Barcelona serà l'única representant del món hispà en el tauler de la nova edició mundial del Monopoly, que sortirà a la venda la setmana que ve. Després de vuit mesos d'espera i 5,6 milions de vots, s'han conegut finalment les 22 ciutats triades entre 70 candidates per formar part del nou joc i, entre aquestes, hi ha Barcelona, en el lloc 19, després d'haver-se descartat les aspiracions de Madrid, Buenos Aires, Caracas, Mèxic i Cancún.

La propietat més cara del tauler la trobarem a Montreal, després de ser la ciutat més votada. La segona del rànquing ha estat Riga, capital de Letònia. Les segueixen Ciutat del Cap, Belgrad, París, Jerusalem, Hong Kong, Pequín, Londres, Nova York i Sydney, que ocuparan les propietats de més valor d'aquest popular joc inventat per Charles Darrow l'any 1935. També hi estaran representades Vancouver, Roma, Toronto, Kíev, Istambul, Atenes o Gdynia, a Polònia, tot i que no en posicions tan cotitzades.

Les votacions han revelat que el canadencs són uns gran fanàtics del joc ja que tres de les seves principals ciutats hi seran presents. Els xinesos també gaudiran d'una triple representació amb Xangai, Taipei i Pequín. Com a dada curiosa es pot ressaltar que 10 de les 22 ciutats han estat seu d'uns Jocs Olímpics.

Diners "online"

La internacionalització del tauler de joc no és l'única novetat del nou Monopoly. Els fabricants han decidit substituir els coneguts bitllets de colors per un sistema de banca electrònica i així facilitar la rapidesa del joc. D'aquesta manera s'eliminaran els retards per comptar diners o la impossibilitat de jugar per la pèrdua de bitllets.

Cap participant podrà robar diners a la banca ni beneficiar-se de la falta de canvi, però tampoc sentir el plaer de comparar els seus bitllets acumulats amb els dels seus contrincants.

Rècord Guiness


El joc sortirà a la venda el pròxim 26 d'agost en més de cinquanta països i 37 llengües diferents. Amb motiu del seu esperat llançament, els entusiastes del joc de tot el món tractaran el 27 d'agost d'establir un nou rècord mundial amb el major nombre de persones jugant al Monopoly al mateix temps.
Anar al contingut