Barcelona ruixarà amb aigua les places i les platges per evitar aglomeracions a la nit
El passeig de Born el mes de maig passat (ACN/Aina Martí)

Barcelona ruixarà amb aigua les places i les platges per evitar aglomeracions a la nit

L'Ajuntament reforçarà el dispositiu de neteja i agents cívics perquè no hi hagi concentracions nocturnes

Actualitzat

Aquest cap de setmana, els equips de neteja de l'Ajuntament de Barcelona ruixaran amb aigua el terra de les places i la sorra de les platges per evitar aglomeracions en certes zones de la ciutat durant la nit. També incrementaran el nombre d'agents cívics.

Arran de l'augment de casos de Covid-19, sobretot en la població jove, i del tancament de l'oci nocturn interior a partir de divendres, el consistori vol evitar l'incompliment de mesures de seguretat i assegurar el descans dels veïns.

Abans que aquests equips ruixin amb aigua, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra buidaran de gent certes zones.

El regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, i el director de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, han explicat en una roda de premsa que es farà un dispositiu policial, de neteja i d'agents cívics que s'acostarà a l'increment del 30% del passat Sant Joan.

Batlle no es planteja demanar la implantació del toc de queda nocturn, però sí que fa una crida a la població perquè no es quedi al carrer fins tard ni vagi lluny de casa seva ara que l'oci nocturn estarà tancat.

Des de l'Ajuntament tampoc es plantegen tancar les platges, però s'intentarà que l'entrada i sortida no es faci per l'interior del barri de la Barceloneta, i que les places no estiguin plenes de gent fins a altes hores de la matinada.

 


Empitjoren les dades

L'Ajuntament recorda que les dades epidemiològiques han empitjorat molt ràpid i demana un últim esforç a la població.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha recordat que els contagis s'han multiplicat per quatre en una setmana, i per vuit en tres setmanes, i que el nivell de vacunació de la població jove, la més afectada, encara és molt baix.

Per això, ha insistit que cal portar la mascareta a l'exterior si no es pot garantir la distància de seguretat.

Anar al contingut