Una muntanya de contenidors cremant al bell mig del carrer Balmes de Barcelona.
Una muntanya de contenidors cremant en ple carrer Balmes de Barcelona.
Barcelona

Barcelona retirarà els contenidors d'escombraries dels recorreguts de les manifestacions

Barcelona ​​pretén retirar els contenidors d'escombraries del recorregut de manifestacions per evitar disturbis com els de la vaga general del passat 29 de març, quan se'n van cremar més de tres-cents. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcalde i responsable de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, en una entrevista a Europa Press.

RedaccióActualitzat
El consistori acollirà el 16 d'abril una reunió monogràfica de la Junta de Seguretat Local sobre el vandalisme, en la qual es posaran sobre la taula, entre d'altres, les mesures que ja ha anunciat el conseller d'Interior, Felip Puig.

Entre les preventives, figura precisament la proposta de retirar els contenidors: "És evident que quan te'n cremen tres-cents estàs parlant d'uns costos enormes. Per tant, podria sortir-te millor i garantirem millor la seguretat si els retirem."

La reunió del BCE a Barcelona, prova de foc

La intenció dels responsables de Seguretat és aplicar les noves mesures en la primera cita de risc, que podria ser una reunió del Banc Central Europeu (BCE) el 3 de maig, i després la vaga mundial del 15 del mateix mes, que coincidirà amb l'aniversari de l'acampada dels "indignats" de la plaça Catalunya de Barcelona.
Sobre la possibilitat que es repeteixi l'acampada, ha avisat que l'evitaran perquè les manifestacions i expressions polítiques estan permeses, però no l'ocupació permanent de la via pública: "Sabem que està prohibit, doncs actuarem en el moment i com correspongui i amb la força que correspongui."

Kale borroka i violència urbana, no equiparables

Forn considera que no es pot equiparar la violència urbana i la kale borroka, encara que afirma que no vol treure-li importància, però defensa que ja és suficient aplicar l'actual Codi Penal, que inclou penes de sis mesos a tres anys de presó per desordre públic organitzat.
Anar al contingut