Barcelona rebutja la proposta del PP de penjar el retrat del rei a la sala de plens
El cap del grup popular a l'Ajuntament, Josep Bou, ha mostrat un retrat de Felip VI en el ple i ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que el pengi

Barcelona rebutja la proposta del PP de penjar el retrat del rei a la sala de plens

Els comuns i el PSC voten dividits per la discrepància sobre la interpretació de la llei, pendent d'una sentència ferma

Juli Rodés AlmerActualitzat

Entre les propostes presentades en el ple d'aquest dilluns, el primer del mandat, hi ha hagut la de recuperar la imatge del rei a la sala de plens.

Tradicionalment, la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona havia estat presidida per un bust de l'actual rei emèrit, Joan Carles I. Arran de la seva abdicació, el bust va ser retirat el 23 de juliol de 2015 i mai no ha estat substituït per un retrat de Felip VI.

L'anterior cap del grup municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ja va intentar, l'endemà mateix, que el retrat de l'actual rei d'Espanya presidís la sala de plens, col·locant-ne un en el lloc que ocupava el bust.

 

Arran de la intervenció de Bou (PP), el retrat de Felip VI ha estat present una estona al plenari de Barcelona (ACN/Miquel Codolar)

 

La iniciativa, del PP, no ha prosperat. Durant el debat, el cap del grup popular a l'Ajuntament, Josep Bou, ha mostrat un retrat de Felip VI i ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que el pengi, "perquè si no, vostè passarà a la història [com la persona] que ha fet marxar el rei d'aquí, i també ho és de tots els catalans".


"Visca el rei dels catalans"

Quan ha acabat la seva intervenció, des de la tribuna de convidats s'han sentit crits de: "Visca el rei de tots els catalans!"

Diversos grups municipals han retret a Bou que la preocupació prioritària del PP, en el primer ple de la legislatura, sigui recuperar el retrat del rei a la sala de plens.

 

Josep Bou, del PP, considera que la llei obliga a penjar el retrat de Felip VI, que és el rei "de tots els catalans"

 

Es dona la circumstància que els dos grups que integren el govern municipal de Barcelona, Barcelona en Comú i el PSC, ha votat dividits aquesta proposta del PP.

Els socialistes hi han votat a favor perquè entenen que, actualment, fins que no hi hagi sentència ferma, la llei obliga a penjar el retrat del rei.

Els comuns hi han votat en contra perquè entenen que, precisament fins que no hi hagi sentència ferma, ha de prevaler el reglament municipal i l'Ajuntament és sobirà per decidir sobre els símbols que han de ser presents a la sala de plens.

ARXIVAT A:
Felip VIPPEn comúPSC
Anar al contingut