Barcelona projecta la construcció de 22.000 m2 d'equipaments socials i sanitaris a La Magòria de Sants
Barcelona projecta la construcció de 22.000 m2 d'equipaments socials i sanitaris a La Magòria de Sants

Barcelona projecta la construcció de 22.000 m2 d'equipaments socials i sanitaris a La Magòria de Sants

Solar de La Magòria, a la Gran Via de les Corts Catalanes, on es projecta la construcció del nou equipament sociosanitari el 9 de març de 2018 (Horitzontal)
Solar de La Magòria, a la Gran Via de les Corts Catalanes, on es projecta la construcció del nou equipament sociosanitari el 9 de març de 2018 (Horitzontal)

ACN Barcelona.-El solar de La Magòria, al districte de Sants, deixarà de ser "una barrera" entre barris, tal com ha qualificat l'Ajuntament de Barcelona, per convertir-se en un nou equipament sociosanitari. Aquest nou conjunt de serveis comptarà amb una extensió de 22.000 metres quadrats que correspondran a un centre d'atenció als infants, un centre de serveis socials per a fer seguiments a persones amb drogodependència, tercer centre per a l'ingrés de persones amb problemes socials i addicció a les drogues i finalment l'equipament també comptarà amb un Centre d'Urgències d'Atenció Primària (CUAP). El fet de combinar equipaments de serveis socials amb atenció sanitària respon a la voluntat de crear un nou model d'atenció en què es creïn sinèrgies entre els dos àmbits. Això comporta la col·laboració tant de l'Ajuntament de Barcelona com de la Generalitat a l'hora de fer realitat aquest projecte.

A banda del centre sociosanitari, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que el projecte també compta amb 150 habitatges dedicats a la gent gran. La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, també ha apuntat que part dels pisos es destinaran a "persones amb deteriorament cognitiu" ja que la proximitat amb els equipaments sanitaris "permetrà fer un alt seguiment."En referència al model integral d'atenció que es projecte, el director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha assegurat que després de la crisi la població s'ha fet "socialment fràgils" i això comporta "un impacte" a l'hora d'accedir al sistema sanitari. El govern català creu que amb el nou projecte "la proximitat física" entre equipaments ajudarà a "treure diferències".A més, també es construiran 5.000 metres quadrats de zona verda que envoltaran tots els equipaments previstos. Colau ha estimat que el nou equipament "donarà servei potencialment a 500.000 habitants" de la part esquerra de la ciutat.De moment encara no hi ha cap calendari tancat per a les obres, i les dues institucions s'han emplaçat a tenir el projecte arquitectònic tancat abans d'acabar el mandat municipal. De tota manera, la regidora del districte Laura Pérez, ha avançat que l'Ajuntament començarà a treballar amb tot allò que és competència seva, com ara "un camp de futbol" que també hi ha projectat.De fet, l'alcaldessa ha assegurat que amb aquest camp de futbol es vol resoldre una de les "demandes veïnals" que es repeteixen més. A banda, es mantenen 16 pistes de petanca que ja hi ha i també un hort que gestionen els mateixos veïns de la zona, tot i que possiblement es canviï l'espai on s'ubiquen ara mateix.El cost de l'obra en total serà de 60 milions d'euros, 35 dels quals seran per a la construcció dels equipaments sociosanitaris i la resta per als habitatges, la zona verda i el camp de futbol. Dels 35 milions dedicats als equipaments, gran part vindran del govern català ja que seran edificis de competència de Salut.Colau ha assegurat que aquesta inversió respon a un acord firmat entre govern local i govern català després que l'Ajuntament es comprometés en fer arribar el metro a La Marina "perquè era la nostra prioritat" i la Generalitat "no tenia finançament". Posteriorment, el consistori va adquirir el solar de La Magòria a la Generalitat per poder començar a treballar en el nou equipament.

Anar al contingut