Barcelona prohibirà anar monopatins de nit davant del MACBA
La Plaça dels Àngels és punt de reunió de patinadors i skaters

Barcelona prohibirà anar amb monopatí de nit davant del MACBA

L'horari de restricció anirà de les 10 de la nit a les 7 del matí tota la setmana per evitar molèsties al veïnat de l'entorn de la plaça dels Àngels

Quim BalaguerActualitzat

El districte de Ciutat Vella ha aprovat inicialment un decret que prohibirà circular amb monopatí a la plaça dels Àngels i els seus entorns en horari nocturn, des de les 22:00 fins a les 07:00.

És un dels indrets preferits per patinadors i skaters de Barcelona. La plaça dels Àngels, just davant del MACBA, és, des de fa anys, punt de pelegrinatge i trobada dels amants de fer piruetes sobre rodes.

Les dimensions de la plaça, les rampes i els desnivells que s'hi poden trobar han fet que, a qualsevol hora del dia o de la nit, desenes de monopatins inundin la plaça i posen sovint en risc els vianants que hi passegen. Però ara això s'acabarà. Almenys a la nit.

L'àmbit de la prohibició està delimitat per la Ronda de Sant Antoni, el carrer de Tallers, el carrer de les Ramelleres, el carrer de Pintor Fortuny i el carrer de Joaquim Costa.

Ara s'obrirà un període de 20 dies de presentació d'al·legacions. En cas que no se'n presenti cap, el document s'aprovarà automàticament de manera definitiva i entrarà en vigor l'endemà mateix de l'aprovació.

 

Queixes a dojo


Aquesta és una de les mesures que busquen donar resposta a les moltes queixes rebudes per part del veïnat de la zona per les molèsties generades pel soroll i l'incivisme que provoquen algunes de les persones usuàries dels monopatins.

El barri del Raval és el que registra un nombre d'incidents més alt per sorolls. Segons la Guàrdia Urbana, la plaça dels Àngels és el punt concret que suposa el principal focus de generació de molèsties en horari nocturn i aplega una quantitat més gran de persones incomplint la normativa municipal.

 

Campanya informativa


Una de les primeres mesures serà una campanya de comunicació per donar a conèixer aquest decret. Tindrà un abast internacional per arribar a potencials usuaris de l'espai.

El material de la campanya es distribuirà a la mateixa plaça i a les botigues especialitzades . Hi haurà també senyalització permanent al carrer, intervencions al paviment de la plaça i vídeos que es difondran a través de les xarxes socials.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut