Barcelona posarà noms de dona a sis espais de la ciutat

Hi haurà carrers i cruïlles dedicats a Ana María Matute, Margarita Rivière, Concepció Aleixandre, Anna Domènech, Elisa Moragas i Dolors Batlle

Actualitzat

La presència de noms femenins en els carrers de les ciutats continua sent molt reduïda, i diversos municipis aposten per augmentar el nombre de vies dedicades a dones.

A Barcelona, segons el consistori, no s'arriben a un 8% els carrers dedicats a personalitats femenines. Ara es vol canviar aquesta tendència i retre homenatge a sis dones que han estat referents per a la ciutat: són Ana María Matute, Margarita Rivière, Concepció Aleixandre, Anna Domènech, Elisa Moragas i Dolors Batlle.

El carrer de Ramiro de Maeztu, situat al districte d'Horta-Guinardó, portarà a partir d'ara el nom de la novel·lista Ana María Matute Ausejo​.

És un dels sis carrers que canviaran de nom per decisió de la ponència del nomenclàtor de la ciutat. A Vallvidrera, el carrer dels Reis Catòlics portarà el nom de la mestra Elisa Moragas i Badia, fundadora de l'escola Nabí.

 

A Sants, el carrer d'Enric Bargés durà el nom de Dolors Batlle i Sunyer, una mestra que abans de la Guerra Civil va formar part d'un grup d'educadores que van renovar els esquemes educatius de Catalunya i va codirigir el Grup Escolar Lluís Vives de Sants.

A les Corts, la fins ara anomenada plaça de les Cristalleries Planell canviarà el nom pel de la periodista Margarita Rivière Martí.

A l'Eixample, a tocar de l'Hospital Clínic, la ginecòloga i feminista Concepció Aleixandre Ballester donarà nom a la cruïlla del carrer de Villarroel amb Rosselló. Va ser una metgessa amb vocació pedagògica i científica. Va intentar exercir una medicina social i apropar els coneixements higiènics, en especial a les dones.

A l'interior del Recinte Fabra i Coats, hi haurà un espai dedicat a Anna Domènech Campoy, una educadora que va dirigir durant més de 30 anys les escoles bressol de Sant Andreu de Palomar.


 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut