Barcelona

Barcelona Poesia celebrarà el 150 aniversari dels Jocs Florals

La celebració dels 150 anys dels Jocs Florals de Barcelona centrarà bona part de la tretzena edició del Festival Barcelona Poesia. El certamen ret homenatge aquest any a grans poetes com Joan Salvat-Papasseit o Antonio Machado. Entre el 21 i el 27 de maig es faran als carrers de la ciutat més de 100 activitats amb poetes, rapsodes, músics, actors i ballarins. La setmana es clourà amb el Festival Internacional de Poesia de Barcelona, que aquest any estarà dedicat als poetes llatinoamericans.

Actualitzat
Joan Brossa, Salvat-Papasseit, Maria Àngels Anglada o Marià Manent són alguns dels grans poetes que rebran homenatges entre els dies 21 i 27 de maig al Barcelona Poesia. El certamen afronta una edició molt especial perquè celebrarà els 150 anys dels Jocs Florals amb un acte al Saló de Cent, just al mateix lloc on els Jocs es van reprendre el 1859. Allà es lliurarà el premi de poesia, en què el guanyador es convertirà en el poeta de la ciutat.

Una altra novetat també serà la recuperació del concurs tal com era en els seus origens, a un sol poema. "Hem buscat tres mestres en gai saber perquè fossin el jurat especial. Són Jordi Pàmies, Màrius Sampere i Olga Xirinacs", segons ha explicat el coordinador dels Jocs Florals, Sam Abrams.
Anar al contingut