Imatge d'arxui del Parc de la Ciutadella
Barcelona defensa el seu model ecològic, però haurà d'esperar per ser Capital Verda.
Barcelona

Barcelona perd la possibilitat de ser Capital Verda Europea davant de Vitòria i Nantes

Barcelona no serà Capital Verda Europea, el guardó que distingeix les ciutats compromeses amb el medi ambient. Vitòria s'ha apuntat la denominació del 2012 i el 2013 recaurà en Nantes. Aquest títol distingeix aquelles ciutats compromeses amb el medi ambient. Tot i que, Barcelona destacava pel patró de mobilitat interna i el model de gestió de les deixalles la seva candidatura haurà d'esperar.

Actualitzat
Barcelona ha reivindicat davant de la Comissió Europea el seu model de mobilitat, amb prop de la meitat de desplaçaments diaris a peu o en bicicleta i un 35% en transport públic. Amb això no n'hi ha hagut prou, però, per vèncer Vitòria. Finalment, la ciutat basca s'ha adjudicat la denominació de cara al 2012 i succeirà Hamburg com a seu de l'exemple ecològic europeu.

Segons l'alcalde de Vitòria, Patxi Lazcoz, el nomenament de la localitat és un reconeixement a més de 30 anys de propostes i iniciatives respectuoses amb el medi ambient.

La Comissió Europea ho ha fet públic en el seu veredicte, durant una conferència a Estocolm. Nantes serà la capital el 2013.
Anar al contingut