Les platges de Barcelona obriran el 20 de maig però encara estarà prohibit banyar-s'hi i prendre el sol a la sorra (Ajuntament de Barcelona /Ed…
Les platges de Barcelona obriran el 20 de maig però encara estarà prohibit banyar-s'hi i prendre el sol a la sorra (Ajuntament de Barcelona /Edu Bayer)
Barcelona

Barcelona obrirà les platges i els parcs a partir de dimecres per passejar

El bany recreatiu i prendre el sol a la sorra continuen prohibits

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona obrirà totes les platges de la ciutat per passejar-hi a partir de dimecres, 20 de maig. S'hi podrà accedir de les 6 del matí fins a les 8 del vespre, però només per passejar o per practicar esport en les franges horàries indicades (de 6 a 10 del matí o de 20 a 23 hores).

Aquest dissabte s'ha ampliat l'espai per als vianants a diferents zones de la ciutat.

 

 

I en quatre dies hi haurà més canvis. Això sí, el bany recreatiu i prendre el sol a la sorra continuen prohibits. En qualsevol cas, durant tota la franja diürna en què estiguin obertes caldrà respectar les franges d'edat per a les sortides.

De 6 a 10 del matí s'hi podrà tant fer esport individual, córrer o nedar, com també passejar, mentre que de 10.00 a 20.00 només s'hi podran fer passejos respectant les franges horàries de sortida dels diferents col·lectius establerts en el marc de l'estat d'alarma.

De 20.00 a 23.00 només estarà habilitat l'accés per a la pràctica d'activitats de surf i els esportistes professionals i federats amb la corresponent llicència al punt habilitat a la platja del Bogatell, a tocar de la Base Nàutica, on es farà el control de les acreditacions.

El decret del govern espanyol situa la temporada de bany tant a platges com a piscines en la fase 3 de la desescalada.

A diferència d'altres municipis catalans com Lloret de Mar, a Barcelona encara no s'ha decidit si s'establiran zones de bany diferenciades per a famílies amb menors. El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, creu que s'ha d'esperar a saber si les franges horàries per edats es mantenen o no per acabar de decidir el model i les mesures per a la fase 3.

De moment, igual que tampoc no es permetrà el bany recreatiu, la platja no podrà ser zona d'estada i els parcs de jocs infantils o les zones esportives es mantindran clausurats.
 

Tots els parcs oberts

A partir de dimecres, 20 de maig, s'obriran també tots els parcs de la ciutat. Fins ara se n'havia obert una vuitantena.

A més, per facilitar la pràctica esportiva, un total de 22 parcs avancen l'hora d'obertura a les 8 del matí, en comptes de fer-ho en l'horari habitual, que era a les 10.

Tots els parcs de Barcelona obriran dimecres 20 de maig
Tots els parcs de Barcelona obriran dimecres 20 de maig (Ajuntament de Barcelona / Òscar Giralt)

Els 3 parcs de la ciutat que tenen un centre educatiu a dins obriran un accés a partir de dimarts per facilitar l'entrada de les famílies per fer la preinscripció escolar.

Pel que fa al Park Güell, obrirà per al veïnat, per facilitar el passeig, la pràctica esportiva i la connectivitat de la zona. En canvi, en l'actual fase de desescalada, no s'obre per a visites culturals.

 

Recollida de mobles i trastos vells

Dilluns es reprèn a tota la ciutat el servei de recollida de trastos vells, residus voluminosos i mobles, que es podran baixar al carrer el dia assignat segons cada carrer entre les 20.00 i les 22.00. De moment no es restableix el servei de recollida de mobles i trastos vells sota petició a la porta de casa.

L'ajuntament recorda també que no es pot deixar runa, escombraries, roba, vidres ni electrodomèstics i que aquests residus de mida més gran és poder portar als punts verds de zona, que ja estan oberts.

Des de fa una setmana, els equips de neteja de carrers s'han ampliat fins al 75%. També s'ha reprès el servei de neteja de pintades i han obert els punts verd de barri, mòbil i de zona en horari de matí.

Segons estimacions municipals, durant el confinament els residus domèstics a la ciutat de Barcelona han baixat un 9%, mentre que la recollida de circuits comercials ha baixat un 46% en consonància amb la reducció de l'activitat comercial. Ha disminuït la brossa orgànica i de restes i ha augmentat el cartró i els envasos dipositats en contenidors. El vidre domèstic s'ha mantingut en els nivells habituals.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Estat d'alarmaAjuntament de Barcelona
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut