Barcelona obre les platges a tothom de 20 a 23 hores per fer esport i passejar

En aquesta franja només hi podien anar els federats, i la franja del matí, de 6 a 10 h, és on s'acumulava més gent

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha obert les platges, aquest dilluns, perquè s'hi pugui passejar o fer esport individual, com córrer o natació, en la franja de 20 a 23 h, l'única que quedava per habilitar.

Fins ara només hi podien anar en aquesta franja els esportistes federats -tant els no professionals com els amateurs-, que podien entrenar-se de forma individual, a l'aire lliure, dos cops al dia (entre les 6 h i les 10 h, i entre les 20 h i les 23 h) dins del terme municipal on visquin.

L'objectiu és "esponjar" la franja del matí, de 6 a 10 h, que és la que acumula més afluència de gent, amb puntes de fins al 16% en platges com la de la Barceloneta o el Bogatell, ha indicat el regidor Eloi Badia, que ha recordat que continua sense poder-se practicar esport de manera col·lectiva, fer un bany recreatiu o prendre el sol.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha assenyalat que estan parlant amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat perquè quan es permeti el bany recreatiu, a partir de la fase 2, totes les platges metropolitanes obrin a la vegada per així evitar "efectes crida".

"Seria molt interessant que quan arribi la fase 2 tothom anés a la platja que té més a prop. Per a nosaltres, poder fer el pas a la vegada seria molt necessari", ha afirmat en roda de premsa aquest dilluns.

Una altra de les novetats que s'aplica a partir d'aquest dilluns és que es permet l'estada als parcs i jardins i, per tant, es "normalitza" poder "asseure's en un banc", ha explicat Badia en roda de premsa.

 

Gent a la platja de Barcelona (ACN)

Confusió entre la gent el primer dia que van obrir les platges

L'anunci de l'Ajuntament, dimarts passat, en el sentit que sí que es podria prendre el sol i la posterior rectificació va generar confusió entre els ciutadans.

L'Ajuntament havia anunciat que durant la reobertura de les platges en horari de 10 h a 20 h, els ciutadans hi podrien estendre una tovallola i prendre el sol, sempre que visquessin a una distància d'un quilòmetre del litoral.

El consistori es va fer enrere el mateix dia i va prohibir poder estirar-se a la tovallola o asseure's a la sorra.

Aquest cap de setmana va ser el primer en què les platges de Barcelona estan reobertes perquè els ciutadans hi puguin passejar o fer-hi esport dins de la franja horària establerta.

Malgrat que l'Ajuntament de Barcelona ha alertat durant tota la setmana que calia evitar aglomeracions, desenes de persones han ocupat la platja de la Barceloneta.

L'àrea verda i la blava tornen a ser de pagament

També aquesta entrada en la fase 1 de la desescalada, a Barcelona, va acompanyada del pagament de l'àrea blava i la verda, després que s'hi hagi pogut aparcar de franc durant dos mesos i mig.

Els conductors n'hauran de pagar un preu o un altre en funció de l'etiqueta ambiental que tingui el seu vehicle. L'Ajuntament va aprovar a finals de gener un canvi en les tarifes basat en l'etiqueta ambiental que té el vehicle.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut