Un ciclista en una vorera a Barcelona
Un ciclista en una vorera a Barcelona
Barcelona

Barcelona multarà les bicicletes que circulin per la vorera a partir del 2019

Les multes seran de fins a 500 euros, però els primers dies de gener s'informarà del canvis en comptes de sancionar

Actualitzat

Les bicicletes no podran circular per les voreres de Barcelona a partir de dimarts, 1 de gener del 2019. S'acaba la moratòria que tolerava el pas d'aquests vehicles per algunes voreres i es començarà a sancionar amb multes de 100 a 500 euros els que no respectin la normativa.

Adrià Gomila, director de servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, explica que es pretén evitar els "conflictes" entre els ciclistes i els vianants, a més de convertir Barcelona en una ciutat "més ciclista", on la circulació de les bicis per la calçada sigui la norma i per les voreres, l'excepció. "Cal posar les bicis al seu lloc", ha assegurat Gomila.

Segons el comunicat que ha fet públic l'Ajuntament, la mesura arriba després que s'ha fet una "àmplia renovació i extensió" de la xarxa de carrils bici que ja suma més de 200 km d'infraestructura, i un cop el 90% de la població ja disposa de vies ciclistes a menys de 300 metres de casa.


Durant els primers dies d'aplicació de la nova normativa, agents cívics i de la Guàrdia Urbana informaran al carrer de tots els canvis, i els ciclistes que incompleixin la norma no seran sancionats, "excepte en aquelles conductes més greus". Però abans no s'acabi el mes de gener ja es començarà a multar els infractors. La nova normativa afecta sobretot les voreres del pla Cerdà, que estan situades sobretot al districte de l'Eixample, però també en algunes zones de Sant Martí.

 

       

Voreres per on sí que poden circular bicicletes

Amb l'acabament de la moratòria, les bicicletes només podran circular per les voreres en el cas que:
- L'ample d'aquestes voreres sigui superior a 5 m i hi hagi 3 m d'espai lliure.
- El carril bici estigui situat a la vorera, on la circulació màxima serà de 10 km/h.
- Se circuli de nit (entre les 22.00 i 7.00) per voreres superiors a 4.75 m i 3 m d'espai lliure.
- Es tracti de ciclistes menors de 12 anys i l'adult que l'acompanyi.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut