Barcelona

Barcelona manté a ratlla la contaminació

En aquests moments la contaminació en òxids de nitrogen és més forta a Barcelona que ha Pequín; però contràriament a Pequín hi ha més partícules en suspensió que a Barcelona

RedaccióActualitzat

A les portes del cap de setmana, preocupa l'estat de la contaminació a Barcelona. La capital espanyola, Madrid, que es troba en pitjor situació, ja aplica, fins i tot, restriccions de trànsit i d'aparcament. Hi ha una raó meteorològica a tot això: l'anticicló.

En el cas de la ciutat de Barcelona, el nivell de contaminació és moderat i no ha calgut aplicar mesures restrictives al trànsit, com ara limitar la velocitat en els accessos a la ciutat. La presència de l'anticicló feia témer, ara fa una setmana, que els nivells de contaminació augmentarien. Però el vent del cap de setmana i dilluns ha evitat adoptar mesures, tot i que es manté l'alerta.

En aquests moments la contaminació en òxids de nitrogen és més forta a Barcelona que ha Pequín. Però contràriament a Pequín hi ha més partícules en suspensió que a Barcelona.

Diumenge millorarà la situació perquè l'activitat portuària disminueix i hi haurà menys cotxes circulant per la ciutat.

Però encara n'hi ha per dies amb la contaminació, arran de l'anticicló, que fomenta la inversió tèrmica. L'aire càlid no permet que els fums contaminants es dispersin. No es preveuen precipitacions fins al diumenge 22. La primera vegada des del 3 de novembre. Realment un mes molt sec, amb pressions molt altes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut