Barcelona ja té tants habitants com fa 30 anys; la meitat no han nascut a la ciutat
Vista de la ciutat de Barcelona (Pixabay)

La meitat d'habitants de Barcelona no han nascut a la ciutat

La població a la capital catalana creix al ritme més alt de l'última dècada: ara hi viuen 1.650.000 persones, segons les dades del padró municipal

Actualitzat

Barcelona ha assolit aquest any la xifra més alta d'habitants en gairebé 30 anys, just abans dels Jocs Olímpics del 1992. La població a la capital catalana creix el ritme més alt dels últims 11 anys, tot i que la natalitat és la més baixa dels últims 15 anys i continua per sota de les defuncions.

Tot i que la ciutat està lluny del rècord d'habitants, registrat l'any 1979, amb 1.900.000, les dades posen de manifest una clara tendència a l'alça.

Segons l'últim padró municipal, l'increment del cens es deu a l'arribada de gent de fora de Barcelona, que ja representen pràcticament la meitat dels habitants de la ciutat. 27.200 nous barcelonins van arribar al llarg del 2018.

El 28% dels habitants de la ciutat que no hi han nascut tenen nacionalitat espanyola.

 

Un de cada cinc barcelonins és estranger

Les dades també reflecteixen que hi ha més de 333.000 veïns que han nascut a l'estranger. És a dir, un de cada cinc barcelonins té nacionalitat estrangera. És la xifra més alta de la història recent.

Els orígens són molt diversos. Hi ha barcelonins vinguts de 179 països, gairebé de tot el món. Per nacionalitats destaquen els italians, que són 36.000. Seguits dels xinesos que gairebé arriben als 22.000, i dels pakistanesos, que són prop de 21.000.

 

 

El districte amb més estrangers és l'Eixample, amb 61.500, seguit de Ciutat Vella amb 52.000.

En percentatge, els barcelonins amb nacionalitat estrangera tenen més estudis superiors que els nascuts a l'Estat: més del 40% dels estrangers són titulats superiors, davant del 30% de la mitjana de la ciutat.

 

Emma i Marc, els noms més posats

 

 

Una altra dada curiosa que aporta el padró 2018 és la dels noms més posats. En el rànquing de nenes destaquen: Emma, Júlia, Sofia, Lucía i Martina. Pel que fa als nens, els més populars han estat: Marc, Pol, Àlex, Lucas i Pau.

Tenint en compte el conjunt de la població, el nom que porten més barcelonines és el de Maria, Montserrat i Marta mentre que el d'Antonio/Antoni, José i Jordi són els sants que celebren més barcelonins.

 

Anar al contingut