De Blasio i Colau, durant la trobada que han mantingut aquest dimarts (EFE / Alcaldia de Nova York / Demetrius Freeman)
De Blasio i Colau, durant la trobada que han mantingut aquest dimarts (EFE / Alcaldia de Nova York / Demetrius Freeman)
Nova York

Barcelona i Nova York compartiran experiències en la lluita contra la desigualtat

Ada Colau tanca el seu viatge a Nova York amb una trobada amb l'alcalde, Bill de Blasio, on s'han compromès a reforçar el contacte entre els dos consistoris

Actualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tancat el seu viatge a Nova York amb una trobada amb l'alcalde, Bill de Blasio. En una trobada de prop d'una hora, Colau i De Blasio han coincidit a observar "moltes similituds" entre totes dues ciutats i s'han compromès a reforçar el contacte entre els consistoris i compartir els seus models de govern municipal.

Tots dos alcaldes han acordat compartir experiències en la lluita contra la desigualtat, l'habitatge, l'educació i la gestió del turisme, al mateix temps que posaran en contacte els equips tècnics de cada ciutat amb l'objectiu de col·laborar i treballar conjuntament.

Colau, que ha anat a la reunió acompanyada del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que ha vist un De Blasio "humà i pròxim", que els ha acollit "de meravella" i s'ha mostrat "molt interessat" a conèixer la situació política de Barcelona i a descobrir com Barcelona en Comú gestiona el consistori. Ha destacat que l'alcalde de Nova York entén la forma de fer política d'una manera molt similar al seu: "a peu de carrer i amb contacte directe amb els veïns, sense tancar-se en la institució".

D'altra banda, Colau ha explicat que Barcelona tornarà a participar l'any vinent a la NYCxDESIGN, on aquest any ha estat convidada per primer cop, mentre que Nova York tornarà a apostar per la Smart City Expo que organitza Fira de Barcelona.

La trobada amb De Blasio ha estat l'última parada de la visita de quatre dies de Colau a la metròpoli nord-americana, durant la qual ha intervingut a la reunió preparatòria de la cimera de ciutats Hàbitat-3 a la seu de les Nacions Unides.

Anar al contingut