Barcelona guanya terrasses: les que ocupen la calçada es podran quedar indefinidament
Totes les ampliacions es podran mantenir com a mínim durant tot l'any que ve
Barcelona guanya terrasses: les que ocupen la calçada es podran quedar indefinidament

Barcelona guanya terrasses: les que ocupen la calçada es podran quedar indefinidament

Totes les ampliacions es podran mantenir com a mínim durant tot l'any que ve

Redacció Actualitzat
TEMA:
Ajuntament de Barcelona

Les terrasses de la restauració han guanyat espai públic per la pandèmia, un espai que pot acabar sent conquerit per sempre.

Barcelona té, ara, a les terrasses un 30 per cent més de taules que abans de la pandèmia. Són ampliacions provisionals atorgades per l'Ajuntament per compensar les reduccions d'aforament.

S'han concedit més de 3.100 autoritzacions, un miler de les quals a establiments que abans no en tenien. I totes es podran mantenir durant el 2021.

Les que ara hi ha a les calçades, 1.300, que es podran mantenir indefinidament. Això sí, hauran de tenir un mínim disseny comú que es triarà els pròxims mesos.

L'Ajuntament obrirà una convocatòria a empreses perquè dissenyin un moble plataforma que les integri millor a la calçada i garanteixi la seva accessibilitat i seguretat, amb l'objectiu de substituir els blocs de formigó de color groc, els anomenats New Jersey. 

L'objectiu és que es puguin començar a instal·lar al finals del primer trimestre del 2021 i que la inversió del moble vagi a càrrec del restaurador, ja que es preveu que al 2022 aquest moble sigui condició obligatòria perquè les terrasses provisionals es converteixin en permanents.

Terrassa d'un bar de Barcelona (Efe/Marta Pérez)
Terrassa d'un bar de Barcelona (Efe/Marta Pérez)

 

Terrasses en comptes de cotxes

L'ocupació de calçades per les terrasses ha eliminat 4.100 places d'aparcament.

Malgrat les crítiques del sector pels retards en les autoritzacions i les denegacions, ara, el Gremi de Restauració n'està molt satisfet.

Del total de sol·licituds, 3.129 s'han aprovat, així que tres de cada quatre, el 74 per cent, han estat autoritzades. D'aquestes, dues de cada tres són ampliacions de terrasses que ja existien i 962 són noves. En total suposen 8.627 taules i 33.398 cadires noves.

Per districtes, on s'han autoritzat més llicències és a l'Eixample, 1.100, la gran majoria ampliacions, i on menys a Gràcia, les Corts i Horta-Guinardó, on ronden les 140.

Prop de la meitat dels permisos d'ampliació de terrasses han ocupat espais de calçada que abans eren per a vehicles, com carrils de serveis o xamfrans.

L'Ajuntament assegura que estudiarà casos on n'és més difícil la viabilitat, com Ciutat Vella o Gràcia, més complicat per la morfologia de carrers i places.

Amb aquestes actuacions s'han alliberat 23.176 metres quadrats d'asfalt destinats fins ara a vehicles.

Ara s'obrirà un nou termini d'un mes per als restauradors que no van sol·licitar l'ampliació o la nova autorització de terrassa, que començarà el 9 de desembre i acabarà el 9 de gener, i que inclourà la pròrroga de les condicions de les guinguetes de la platja durant el 2021.

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona Mobilitat Covid-19 Coronavirus

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut