Barcelona

Barcelona gairebé no ha perdut quota turística després de l'atemptat de la Rambla

Les reserves s'estan recuperant després d'una lleugera baixada, mentre a la Rambla alguns comerciants asseguren que han perdut més del 30% de les vendes

RedaccióActualitzat

Representants dels sectors dedicats al turisme de Barcelona asseguren que la ciutat està aguantant molt bé l'impacte negatiu dels atemptats del 17 d'agost. Ho comparen amb el que ha passat a altres ciutats europees després d'atemptats similars.

És la conclusió que han tret aquest dijous representants d'hotelers, restauradors i operadors turístics, que s'han reunit a la ciutat amb el ministre del ram, Álvaro Nadal. Després de la reunió Nadal ha volgut enviar un missatge d'optimisme al sector:

"És molt d'hora per valorar l'impacte que això pot tenir. En casos d'altres ciutats europees hem vist com els efectes venen més tard, però el que podem dir per ara és que la situació és positiva, és bona, la imatge és extraordinària, hi ha solidaritat, es manté la bona imatge de seguretat del turisme al conjunt d'Espanya."

 

"Amb dades de touroperadors i dades de reserves aèries o de celebracions de congressos, que són les que hem anat creuant, totes coincideixen en el mateix: total normalitat i es manté un dinamisme que ve de lluny molt notable."

Segons ha assegurat Nadal, després de la caiguda de reserves del primer cap de setmana després dels atemptats, Barcelona ha aguantat de manera notable l'impacte. Només s'ha alentit una mica l'increment de reserves de vols internacionals, que s'ha passat d'un creixement del 10% al 7% i ja s'està recuperant.

 

 

Baixada de vendes a la Rambla

A pesar d'això, on sembla que sí que han notat una baixada de vendes ha estat a la mateixa Rambla. Això almenys és que asseguren alguns dels 841 comerços que hi ha, sobretot les botigues de records. Alguns d'aquests es queixen que la baixada ha estat superior al 30%, mentre altres comerços, com restaurants o floristes, gairebé no han notat canvis.

 

Precisament els comerciants de la Rambla van reclamar la retirada de les ofrenes del passeig, argumentant que això facilitaria la tornada a la normalitat. Alguns comerços també els ha costat recuperar-la perquè alguns treballadors no es veien en cor de reincorporar-se. Quinze dies després, però, ja són tots oberts.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeTurisme
Anar al contingut