Begudes ensucrades i alcohòliques en un supermercat
Begudes ensucrades i alcohòliques en un supermercat
Barcelona

Barcelona farà tancar les botigues 24 hores que venguin alcohol a menors o fora d'hores

En plena polèmica pels aldarulls durant els botellons massius de la Mercè, Collboni promet "mà dura" contra aquestes infraccions

RedaccióActualitzat

Avís de l'Ajuntament de Barcelona a les botigues de conveniència, els comerços de queviures oberts 24 hores, en plena controvèrsia pels aldarulls durant els botellons massius de la Mercè. El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha advertit que la normativa actual permet tancar les botigues que venguin alcohol a menors d'edat o fora dels horaris permesos.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Collboni ha afirmat que l'incompliment d'aquestes dues prohibicions ha estat un dels causants dels macrobotellons que es van veure per la festa major i ha promès més "mà dura" i "tolerància zero" contra aquestes infraccions.

"En les últimes setmanes estem constatant que moltes d'aquestes botigues se salten la prohibició horària i de venda d'alcohol a menors. (...) Segons els nostres informes jurídics, podríem aplicar el tancament d'aquelles botigues de conveniència que venguin alcohol fora de l'horari o a menors."

Collboni ha remarcat que aquest és "un problema greu, no solament d'ordre públic, sinó també de salut dels joves".

El regidor socialista ha recordat que el règim sancionador vigent preveu multes que van dels 20.000 als 500.000 euros per a aquest tipus de faltes.

El primer tinent d'alcalde ha demanat "no normalitzar el consum d'alcohol a l'espai públic". A més, ha criticat el govern de la Generalitat per "anar tard" en la gestió del certificat Covid i ha instat els responsables polítics a enviar "missatges de respecte a l'autoritat pública, que en aquest país ha faltat molt".

Vidres trencats pels vàndals al Palau de Congressos de Fira de Barcelona durant la Mercè
Vidres trencats pels vàndals al Palau de Congressos de Fira de Barcelona durant la Mercè (EFE/Marta Perez )

 

Un macrobotellot com aquest "no havia passat abans"

Preguntat sobre per què no es va actuar abans per prevenir situacions com la concentració de 40.000 persones a l'avinguda Maria Cristina, ha explicat que el fenomen d'una concentració tan gran en un mateix lloc no havia passat abans i que ja s'hi estava actuant.

"Normalment hi havia convocatòries més repartides, però el fenomen de concentrar tot el botelló en un punt no havia passat abans", ha argumentat.

Collboni també ha reclamat la reobertura de l'oci nocturn per oferir alternatives als botellons.

Botellón a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, el 24 de setembre
Botellot a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona, el 24 de setembre (Europa Press/Lorena Sopena)

 

Els comerciants reclamen "tolerància zero" amb el vandalisme

En una carta oberta al govern, gremis professionals com el d'Hotels i el de Restauració, el Consell de Gremis, associacions com Comertia (de venda al detall), Acave (d'agències de viatges) i Apartur (de pisos turístics), la fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta han demanat a l'Ajuntament "tolerància zero" amb les accions vandàliques i incíviques i han reclamat "donar màximes competències als cossos de seguretat de la ciutat".

Les entitats lamenta la "desastrosa imatge que Barcelona ha projectat al món quan més bonica, alegre i cívica s'hauria de mostrar". I demanen evitar "excuses" davant d'uns fets que consideren recurrents.

 

Ple extraordinari aquest dimecres

ERC i Junts per Catalunya, que han carregat durament contra la gestió municipal davant aquests esdeveniments, han forçat un ple extraordinari sobre els botellons. Tindrà lloc aquest dimecres a la tarda, després de la sessió ordinària.

Els dos grups plantejaran reprovar les declaracions de l'alcaldessa, Ada Colau, el mateix Collboni o el tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, "amb un intent bast de centrifugació de culpes i afirmant que aquests fets eren inevitables".

ERC i Junts qualifiquen la gestió de "molt deficient" i exigeixen al govern que dissenyi un model "alternatiu" d'oci nocturn.
           
També la resta de partits de l'oposició han criticat Colau i el seu equip i n'han reclamat la dimissió. Els dos plens se celebraran al Saló de Cent per poder mantenir les distàncies amb la recuperació de la presencialitat.

 

ARXIVAT A:
Jaume Collboni Comerç
Anar al contingut