Els regidors de l'Ajuntament de Barcelona Daniel Mòdol i Josep Maria Montaner durant una jornada a la Biennal Internacional d'Arquitectura…
Els regidors de l'Ajuntament de Barcelona Daniel Mòdol i Josep Maria Montaner durant una jornada a la Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires. (Horitzontal)

Barcelona exhibeix la seva arquitectura urbana a la Biennal Internacional de Buenos Aires

ACN Barcelona.-Barcelona és la ciutat convidada d'honor a la Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires que se celebra des del 9 fins al 20 d'octubre. L'ajuntament de la capital catalana i l'Institut Ramon Llull han organitzat conferències, una exposició i compten amb presència en diversos espais culturals de Buenos Aires. Durant les conferències inaugurals els regidors barcelonins Daniel Mòdol i Josep Maria Montaner han parlat del valor que l'arquitectura urbana té pels ciutadans i ciutadanes i del model social urbanístic que es desenvolupa a Barcelona que "aposta" per una ciutat verda amb la rehabilitació dels barris i habitatges. La Biennal Internacional d'Arquitectura se celebra a Buenos Aires des de 1985 i compta amb la presència d'arquitectes de renom mundial.

El fil conductor de l'exposició, les conferències i el programa acadèmic és 'Barcelona, arquitectures d'una ciutat'. La participació catalana presenta un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i té per objectiu destacat el "valor" de l'arquitectura, l'espai públic i el paisatge urbà. Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, el consistori aprofita aquestes jornades per donar a conèixer els objectius tant des de la vessant de preservació, coneixement, intervenció com de noves actuacions. La Biennal Internacional d'Arquitectura de Buenos Aires se celebra a la Usina del Arte. S'organitza des de 1985 i s'ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals de Llatinoamèrica i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i São Paulo.Durant la biennal la capital argentina es converteix en un espai de diàlegs culturals entrecreuats, conferències d'arquitectes de renom a nivell mundial i exposicions que situen a l'arquitectura en un primer plànol de debat.

Anar al contingut