El servei de cangurs municipals està destinat per a famílies de rendes baixes
El servei de cangur municipal s'ofereix en set punts de la ciutat (Ajuntament de Barcelona)

Barcelona estrena un servei de cangurs municipals per a famílies vulnerables

El Projecte Concilia es posa en marxa com a prova pilot en sis espais de diferents barris de la ciutat i prioritza les famílies monoparentals o víctimes de violència masclista

RedaccióActualitzat

Amb l'objectiu d'ajudar a conciliar vida laboral i familiar, sobretot per a les famílies monoparentals i amb pocs recursos, Barcelona ha activat un servei de cangurs en diferents barris de la ciutat. Es tracta del Projecte Concilia, que per ara funciona com a prova pilot fins al mes de febrer als barris de la Verneda i la Pau, el Besòs i el Maresme, Trinitat Vella, el Raval, la Marina i la Zona Nord

Les famílies que hi vulguin optar s'han d'inscriure a concilia.incoop.cat, tot i que també hi ha hores assignades per a les famílies que no poden fer el tràmit online. 

 

 

Qui pot optar als cangurs municipals

En el projecte es prioritzen les famílies "monomarentals amb una xarxa fràgil i manca de recursos", les dones víctimes de violència masclista o les famílies sense teixit comunitari, encara que també està obert a altres perfils "que tinguin necessitats que no es puguin conciliar amb la criança". 

Elena Bernet, gestora del Projecte Concilia, explica en el següent vídeo que, a més d'ajudar les famílies, atenen necessitats emocionals i de participació dels infants:
 

 

Per ara, cada espai pot acollir 8 infants cada hora. Les reserves s'han de fer amb 48 hores d'antelació i la previsió de l'Ajuntament és que facin ús del servei entre 1.200 i 1.500 infants d'entre 4 i 12 anys

Els espais habilitats són el Casal de Barri la Pau, el Casal de Barri Besòs, el Camp de Futbol Trinitat Vella, l'Espai Erasme Janer i la Sala Pepita.

Aquest servei funciona els set dies de la setmana, fora de l'horari escolar però de manera flexible. Entre setmana funciona a les tardes i durant el cap de setmana, en horari de matí i tarda.

Barcelona estrena un servei de cangurs municipals per a famílies de rendes baixes
El Projecte Concilia està pressupostat amb més de 248.000 euros (Ajuntament de Barcelona)

 

El Projecte Concilia forma part del pla de xoc de l'Ajuntament contra la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. Té un pressupost de 248.500 euros i s'han contractat 18 educadores per atendre els infants. 

En aquests espais de lleure es fan activitats pedagògiques des de valors com la coeducació, la interculturalitat o l'educació emocional, respectant sempre les mesures de prevenció de la Covid. 
 

Càritas demana voluntaris fora dels grups de risc a Girona 

A Girona, mentrestant, Càritas alerta que li falten voluntaris per fer el reforç escolar a nens de famílies vulnerables. Tenien 250 voluntaris, però la pandèmia hi ha provocat baixes i, en canvi, ha duplicat les peticions d'ajuda.

Ara han fet una crida per trobar gent que els vulgui ajudar i que no formi part dels grups de risc. 
 

 

 

ARXIVAT A:
MenorsFamília Coronavirus Pobresa
Anar al contingut