Barcelona

Barcelona estrena el Museu del Modernisme Català

Catalunya ja té un Museu del Modernisme. L'espai dedicat íntegrament a aquest moviment obre portes a Barcelona. El nou centre posa a l'abast del públic 350 obres, entre pintures, escultures i mobiliari, de 42 dels artistes més representatius d'aquest corrent artístic. Les obres provenen, la gran majoria, de la col·lecció privada de la família Pinós-Guirao, i moltes són inèdites. S'hi poden trobar peces d'Antoni Gaudí, Joaquim Mir, Anglada i Camarasa, Casas o Rusiñol.

Actualitzat
Un museu inèdit i amb molta obra inèdita d'aquells artistes que van conviure amb el modernisme. Aquest és el nou tresor de Barcelona: el primer Museu del Modernisme Català (MMCAT) del món.

En l'espai es pot viure el modernisme des d'una altra òptica. Lluny dels edificis emblemàtics, la col·lecció recull pintures, escultures i mobiliari. Hi ha també vitralls de Joaquim Mir, en un conjunt expositiu que enriqueix una peça amb l'altra.

Tot plegat és obra del matrimoni de col·leccionistes i antiquaris Fernando Pinós i Maria Guirao, de la galeria Gothsland de Barcelona. Ells són els promotors del museu, una iniciativa privada que neix de la il·lusió i de la feina feta durant quaranta anys. El resultat és un museu que vol ser una referència a Barcelona, tal com ha explicat a Catalunya Ràdio el seu director, Fernando Pinós.

El Museu del Modernisme Català ocupa els mil metres quadrats d'un edifici del mateix estil, de l'arquitecte Enric Sagnier, al carrer de Balmes 48, de Barcelona, entre Diputació i Consell de Cent.

El museu no tancarà cap dia de la setmana i es pot visitar de les deu del matí a les vuit del vespre, excepte els diumenges, que tanca a les tres. El museu ja té pàgina al Facebook.



VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut