Barcelona, escollida capital mundial de l'arquitectura el 2026

La candidatura de la capital catalana s'ha imposat a la de Pequín i serà la tercera ciutat a portar aquest títol després de Rio de Janeiro i Copenhaguen

Actualitzat

Barcelona serà la capital mundial de l'arquitectura per la Unesco l'any 2026. La notícia s'ha conegut aquest dimecres al migdia des de Rio de Janeiro, en l'Assemblea General de la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA). La candidatura de la capital catalana s'ha imposat a la de Pequín i serà la capital de la tercera edició d'aquesta iniciativa de la Unesco i la UIA.

Barcelona organitzarà esdeveniments durant tot el 2026 relacionats amb l'arquitectura i l'urbanisme en edificis emblemàtics de la ciutat i diferents institucions. I serà la seu del 29è Congrés Mundial de la Unió Internacional d'Arquitectes, un esdeveniment de referència en l'àmbit arquitectònic.
 

Aquesta capitalitat donarà més projecció al patrimoni arquitectònic de la ciutat i la convertirà en centre del debat arquitectònic i urbà internacional. Barcelona tornarà a ser l'epicentre mundial de l'arquitectura trenta anys després d'haver acollit un altre congrès de la UIA.
 

El vídeo de la presentació oficial de la candidatura barcelonina, sota el lema "One today, one tomorrow", fa un recorregut audiovisual per l'arquitectura barcelonina acompanyat d'elements com la música de Pau Casals i imatges dels Jocs Olímpics de Barcelona l'any 1992.

La primera capital mundial d'arquitectura ha estat Rio de Janeiro, però la trobada que s'havia de fer al 2020 finalment s'ha fet aquest 2021 en format 100% digital. La iniciativa es celebrarà cada tres anys i fa pocs dies s'ha conegut que Copenhaguen en serà la capital l'any 2023.

La candidatura de Barcelona compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, a més del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

 

 

 

ARXIVAT A:
PatrimoniCulturaArtArquitectura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut