Barcelona era el primer objectiu d'Estat Islàmic, abans que París

Ho publica la revista "CTC Sentinel", una de les més prestigioses del món

RedaccióActualitzat

Barcelona era el primer objectiu d'Estat Islàmic, abans que París. Ho revela una publicació referent mundial en terrorisme islàmic, "CTC Sentinel", de l'acadèmia militar de West Point.

L'organització jihadista va dissenyar una campanya d'atemptats a la Unió Europea com a resposta als bombardejos de la coalició internacional a Síria. La capital catalana va ser triada per començar la cadena d'atemptats, però finalment van començar pels atemptats simultanis de París.  

Els inventigadors de l'Elcano Royal Institute que han fet l'article expliquen que van canviar de plans arran de la detenció el juny del 2015 de l'home que havia de liderar la cèl·lula. El modus operandi hauria estat el mateix dels atemptats de París que van tenir lloc tres mesos després.

El detingut, que ja està processat per l'Audiència Nacional, havia sortit temps abans de Torrevella i tornava amb ordres, formació, amb contactes i gent disposada a formar una cèl·lula.

L'article també revela alguns detalls fins ara desconeguts dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Ensenyen com eren els cinturons explosius que la cèl·lula de Ripoll estava preparant a la casa d'Alcanar.

 

Els van trobar els investigadors, juntament amb 120 bombones de butà, 500 litres d'acetona i uns 300 de litres d'aiguarràs amb els quals els terroristes volien fabricar els explosius.

Els investigadors conclouen que, tot i que la cèl·lula de Ripoll actuava sota el paraigua d'Estat Islàmic, encara no s'ha pogut trobar una connexió directa.

L'informe que publica "CTC Sentinel" també parla de les lliçons que després dels atemptats de Barcelona i de Cambrils s'han d'aprendre i on es parla de descoordinació policial, dels avisos de la CIA, de la falta de vigilància sobre els material dels explosius i sobre com la política va interferir en la relació entre els cossos policials.

 

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat Islàmic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut