Barcelona, en obres: a la Diagonal, ronda Universitat, carrer Aragó i la Zona Franca

Obres a Barcelona per ampliar voreres, crear carrils bici i carrils bus, i millorar el clavegueram

RedaccióActualitzat

Els conductors de Barcelona es trobaran a partir de dilluns diverses obres que afecten artèries importants de la ciutat, com l'avinguda Diagonal, la ronda Universitat, el carrer Aragó o el passeig de la Zona Franca. Es recomana planificar els desplaçaments i comprovar quin és el millor recorregut a través del web de mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona per evitar els previsibles embussos.

Diagonal, calçada central tallada

La calçada central de l'avinguda Diagonal entre els carrers Roger de Llúria i Aragó, quedarà tallada al trànsit per les obres d'ampliació del col·lector. El trànsit es desviarà per Aragó o Mallorca en sentit Llobregat i per Rosselló o València en sentit Besòs.

Les obres s'allargaran 14 mesos i afectaran vuit línies d'autobús.

Les obres serviran per ampliar la capacitat del col·lector d'aigües fluvials i residuals entre el passeig de Sant Joan i el carrer Girona, en un tram de 309 metres. S'ampliarà la capacitat del clavegueram per reduir el risc d'inundació.

Per agilitar la circulació d'autobusos a l'entrada i la sortida de la ciutat per l'avinguda Diagonal, entre el 23 de novembre i el 3 de desembre es faran treballs també a l'avinguda Diagonal, que en aquest cas estarà tallada entre Pius XII i la zona universitària. S'hi habilitarà un segon carril bus.

I una mica més a l'extrem sud de la Diagonal, a l'avinguda d'Esplugues, es crea un nou carril bus entre el parc de Cervantes i el carrer González Tablas.

Obres a la ronda Universitat
Obres a la ronda Universitat (ACN/Carola López)

Ronda Universitat

També comencen les obres a la ronda Universitat entre Rambla Catalunya i el carrer Balmes. En aquest cas, les obres es fan per guanyar més espai per als vianants: s'ampliaran les voreres, es reduiran els carrils de circulació i es plantaran més arbres. Les obres a la ronda Universitat duraran 4 mesos.

L'actuació es farà primer a la banda de mar i, després de Nadal, a la banda de muntanya.

Per minimitzar les afectacions es redistribuirà l'amplada dels carrils, i sempre en funcionaran com a mínim dos per als vehicles privats i un altre per als autobusos.

Carrer Aragó

Continuen els treballs al carrer Aragó per fer un carril bici de 4,8 quilòmetres entre l'avinguda Meridiana i el carrer Tarragona.

Els treballs, que s'acabaran el gener del 2021, tallen dos carrils de circulació en horari diürn durant els caps de setmana i tres carrils de circulació en horari nocturn entre setmana.

Zona Franca

També continuen els treballs del nou carril bici del passeig de la Zona Franca. Un carril bici de 3,6 km de longitud entre la plaça d'Ildefons Cerdà i el carrer dels Motors que connectarà els barris de la Marina amb la xarxa pedalable.

 

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut