Ada Colau i el seu equip celebrant la victòria a les municipals, fa un any (ACN)
Ada Colau i el seu equip celebrant la victòria a les municipals, fa un any (ACN)
Barcelona

Barcelona en Comú guanyaria les eleccions a Barcelona amb més marge

Segons el baròmetre municipal, ERC seria la segona força més votada, desplaçaria CiU a tercer lloc, el PSC, quarta, C's baixaria a cinquena, i el PP, a setena

RedaccióActualitzat

El baròmetre que l'Ajuntament de Barcelona elabora semestralment mostra que la intenció directa de vot dels ciutadans es decanta una mica més a favor de la força política governant, Barcelona en Comú.

En concret, un 17,9% dels enquestats manifesten que votarien per la formació d'Ada Colau, en una evolució ascendent en aquest baròmetre, des del 15,6% de l'últim baròmetre, el desembre del 2015. Barcelona en Comú va guanyar fa un any les eleccions amb el 25,21% dels vots.

ERC i CUP també pugen, mentre que CiU, C's, PP i PSC baixen.

En canvi, CiU, que va obtenir el 22,72% dels vots, tenia fa mig any una intenció de vot del 9%, intenció que ha baixat a un 8,5%, a pesar que el seu candidat, l'exalcalde Xavier Trias, és el líder més ben valorat, amb un 5,5, empatat amb el líder d'ERC, Alfred Bosch, i una dècima per sobre d'Ada Colau.

ERC, per la seva banda, ha passat del 10,6% de fa mig any al 12,3%. A les eleccions va aconseguir l'11,01% dels vots. El PSC va de baixada,  d'un 6,3% a un 5,5% en sis mesos, però supera Ciutadans com a quarta força amb més intenció de vot. Aquest partit ha estat el que ha perdut més els últims sis mesos, del 8,8% al 4,4%.

El PP és el segon partit que perd més en termes relatius, del 2,6% de fa mig any a l'1,6% d'ara; mentre que la CUP puja significativament, del 3% de fa mig any al 3,8% actual. Totes aquestes xifres mostren només la intenció directa de vot, però són orientatives del suport que tindria cada força política en cas que hi hagués eleccions ara.

 

Pisarello destaca que la majoria de ciutadans aproven la gestió

En la presentació dels resultats d'aquest baròmetre semestral, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat que el 52,5% dels ciutadans enquestats han assenyalat que consideren "bona" o "molt bona" la gestió municipal, nou punts més que fa sis mesos, i el millor resultat des del març del 2004:

"malgrat les dificultats d'aquest any, els ciutadans avalen clarament la gestió municipal. No ens considerem un govern feble, sinó un govern acompanyat per la ciutadania. Els veïns valoren els canvis a nivell simbòlic i també els estructurals."

D'altra banda, hi ha un empat entre els que perceben millores a la ciutat i els que creuen que ha empitjorat: un 32,8% davant un 33,6%. De tota manera, són xifres més positives que fa sis mesos.

El baròmetre s'ha elaborat amb 800 enquestes telefòniques fetes entre el 17 i el 25 de maig, i forma part del Pla d'Estudis Sociològics. Aquesta vegada s'ha preguntat sobre el posicionament del govern de la ciutat per acollir refugiats, intenció que ha rebut el suport d'un 87,8% dels enquestats.

Anar al contingut